Atacuri ce urmeaza a fi directionate impotriva utilizatorilor de Internet Explorer

Atacuri ce urmeaza a fi directionate impotriva utilizatorilor de Internet Explorer

G Data se asteapta la un val de atacuri similare cu exploit-ul "Aurora"


In ultimele sale alerte de securitate Microsoft a avertizat ca versiunile 6 si 7 din browser-ul sau Internet Explorer au un punct slab. Scenariul pare a fi identic cu atacul asa numitului exploit “Aurora” de la inceputul acestui an.

Atacatorii ar putea, in anumite circumstante, sa execute comenzi nocive asupra PC-ul atacat.

In prezent, aceste atacuri sunt efectuate doar targetat si raportate ca incidente izolate.

Cu toate acestea, G Data se asteapta ca atacatorii sa-si adapteze acum exploit-ul pentru actiuni distribuite la scara mare.

Ralf Benzmuller, manager al G Data Security Labs: “Cele mai recente coduri ale exploit-ului au suferit incontinuu modificari ce au fost imediat utilizate impotriva utilizatorilor.

In viitorul apropiat, noi ne asteptam ca aceste brese de securitate deja existente sa fie exploatate masiv. Situatia este cu atat mai arzatoare cu cat Internet Explorer 7 este inca distribuit la scara mare pe PC-uri si, in consecinta, ne asteptam la un numar mare de computer infectate.”

Aflati ce tip de browser folositi:

In bara de menu, dati click pe Ajutor, apoi pe Ce este nou in Internet Explorer 8?


Versiuni de Internet Explorer afectate:
- Internet Explorer 6
- Internet Explorer 7
Versiuni de Internet Explorer neafectate:
- Internet Explorer 8

Utilizatorii de Windows ar trebui sa isi faca upgrade la versiunea Internet Explorer 8, deoarece aceasta nu este afectata de bresa de securitate sau sa intrerupa utilizarea versiunilor 6 si 7.

In locul acestora G Data recomanda folosirea unor browsere alternative, ex.: Mozilla Firefox, Google Chrome, etc.

De regula, utilizatorii ar trebui sa foloseasca un pachet de securitate pentru Internet, care in mod continuu controaleaza traficul HTTP pentru detectia malware-ului si incorporeaza un firewall.

In plus, sistemul de operare si software-ul instalat trebuie sa fie intotdeauna actualizate la cea mai recenta versiune.

Sursa: Smartnews.ro