Kaspersky pentru telefoanele mobile de tip smartphone

Kaspersky pentru telefoanele mobile de tip smartphone

Kaspersky Lab lansează în România Kaspersky Mobile Security 9, soluţia completă de securitate pentru telefoanele mobile de tip smartphone.

Această ultimă versiune a produsului include o serie de funcţii unice, care asigură utilizatorul că toate datele personale stocate pe mobil nu vor fi niciodată compromise.

Noua opţiune, Privacy Protection, le permite utilizatorilor să ascundă informaţii confidenţiale despre anumite contacte din telefon.

Aceştia pot crea un grup al contactelor private direct din lista numerelor de telefon stocate pe cartela SIM sau din memoria mobilului.

Cu ajutorul Kaspersky Mobile Security 9, printr-un simplu click utilizatorii pot marca respectivele contacte drept private şi pot ascunde orice „urme” ce ar putea conduce la depistarea lor, de la lista contactelor la lista apelurilor efectuate şi recepţionate sau a SMS-urilor.

O persoană străină care va utiliza acel smartphone nu va şti nimic despre informaţiile ascunse.

„Toţi aceia dintre noi care deţinem smartphone-uri, le utilizăm zilnic pentru a trimite şi primi SMS-uri, a accesa Internetul, e-mail-ul sau pentru a comunica pe reţele sociale, stocând aşadar foarte multe informaţii despre viaţa noastră privată”, spune Teodor Cimpoeşu, Managing Director Kaspersky Lab România şi Bulgaria.

„Prin lansarea KMS 9 am avansat în domeniul protecţiei datelor personale pentru utilizatorii dispozitivelor mobile inteligente şi oferim protecţie împotriva scurgerilor de informaţie, securizăm terminalul atunci când cineva obţine acces temporar la el şi blocăm apelurile sau SMS-urile supărătoare pentru utilizator”, completează Cimpoeşu.

Cea mai nouă versiune KMS oferă şi posibilitatea ascunderii parţiale a informaţiilor referitoare la contactele din telefon. De exemplu, poate fi ascunsă lista convorbirilor cu o anumită persoană, deşi numărul sau de telefon este vizibil în lista de contacte.

Dacă este necesar, informaţiile pot fi vizibile din nou, în urma introducerii unei parole.

Setările flexibile din KMS 9 permit acceptarea apelurilor sau SMS-urilor venite din partea contactelor ascunse, sau ignorarea pe moment şi acceptarea primirii lor atunci când utilizatorii doresc acest lucru.

Opţiunea Privacy Protection poate fi setată în trei moduri diferite: manual pentru anumite contacte, prin intermediul interfeţei KMS 9; automat după o perioadă de timp predefinită de inactivitate; sau de la distanţă, prin expedierea unui SMS special către numărul de telefon respectiv.

Kaspersky Mobile Security 9 este un produs multifuncţional, care oferă protecţie completă împotriva tuturor categoriilor de ameninţări informatice.

Pe lângă opţiunile inovatoare de protejare a informaţiilor confidenţiale, soluţia Kaspersky Lab securizează dispozitivele mobile inteligente în faţa atacurilor malware şi de reţea, include un modul Anti-Theft, o componentă de control parental care poate identifica locaţia copilului într-un anumit moment, un sistem de criptare pentru documente importante, precum şi un modul Anti-Spam pentru blocarea apelurilor sau a SMS-urilor nedorite.

KMS 9 include îmbunătăţiri ale modulului Anti-Theft, pe care utilizatorul smartphone-ului îl poate folosi pentru a bloca dispozitivul atunci când este furat sau pierdut, pentru a-i şterge memoria, a-l localiza prin GPS şi pentru a primi notificări referitoare la noul număr de telefon, în cazul în care SIM-ul a fost schimbat. După ce mobilul a fost blocat, ecranul poate afişa un mesaj predefinit, ce recomandă oricărei persoane care găseşte dispozitivul să-l înapoieze utilizatorului de drept.

Soluţia Kaspersky Mobile Security 9 este compatibilă cu următoarele sisteme de operare pentru smartphone-uri: Symbian 9.1, 9.2, 9.4 şi Windows Mobile 5.0, 6.0 – 6.5.