Google pierde incet si sigur piata din China?

Continua ripostele impotriva Google in China

Google incepe sa simta efectele negative in urma deciziei sale de a trece motorul sau de cautare din China pe servere necenzurate din Hong Kong.

China Unicom, al doilea cel mai mare operator mobil din tara, a spus ca va indeparta motorul de cautare Google de pe noile sale handset-uri Android, lasand producatorilor de handset-uri optiunea de alegere a motorului de cautare, raporteaza Financial Times.

BBC a raportat ca TOM Online, o companie internet si de telefonie mobila condusa de Li Ka-shing, cel mai bogat om din Hong Kong, nu va mai utiliza Google

Comentariile lasate pe website-ul chinez sina.com spuneau "Google, afara din China" si "Pleaca, noi avem Baidu".

Baidu este motorul de cautare chinez, care detine aproximativ 65% din piata de cautare din China, 30% din piata fiind detinuta de Google.

Paul Wuh, un analist din Hong Kong pentru Samsung Securities, a declarat pentru Business Week ca se asteapta ca Baidu sa castige 90% din piata un urmatorii doi ani.

Cel mai apropiat competitor al sau ar putea fi Alibaba, care este detinut in proportie de 40% de Yahoo.

Daca China Mobile va urma decizia Unicom de a interzice Google pe handset-urile sale, companiei Google ii va fi foarte dificil sa re-intre in China, sustin analistii.

Cei mai mari operatori mobili din lume ofera peste o duzina de smartphone-uri bazate pe Android si includ Google ca o optiune pentru cautare.

Potrivit cifrelor oficiale, China are 745 milioane de utilizatori de telefonie mobila si 384 milioane de utilizatori internet.

Sursa: Smartnews