D-Link, in continuare nr.1 global la acces point-uri wireless LAN

D-Link, in continuare nr.1 global la acces point-uri wireless LAN

Magic Quadrant pozitioneaza D-Link pe locul 1 privind Inovatiile pe Piata Business Enterprise.

D-Link, furnizor de solutii complete de networking pentru utilizatori individuali si companii, se situeaza din nou pe locul 1 în ceea ce priveste livrarea de access point-uri de sine statatoare Wireless LAN la nivel international pentru companiile mari si mijlocii în anul 2009, conform celui mai recent raport Gartner*.


D-Link a fost, de asemenea, inclus pentru prima data în cea mai recenta editie a Magic Quadrant pentru Infrastructura Wireless LAN**, facând parte din elita vendorilor de solutii de networking Wireless LAN.

În 2009, D-Link a detinut cu succes pozitia nr. 1 pe piata întreprinderilor mici pentru livrarea de access point-uri de sine statatoare, înregistrând o cota de piata de 37,2% si surclasând evident competitorul urmator ce avea 21,2%.

Performantele produselor D-Link destinate companiilor sunt recunoscute o data în plus din moment ce, conform aceluiasi raport, compania a obtinut si locul 1 ca numar de echipamente livrate pentru companiile medii si mari, înregistrând o cota de piata de 26,1%.

"D-Link si-a consolidat pozitia în livrarea de access point-uri WLAN de sine statatoare, si an de an continua sa înregistreze o crestere puternica si sa aiba o pozitie dominanta pe piata solutiilor de networking de business” - declara Bogdan Mihalcea, Country Manager D-Link România.

În acest an, Gartner a adaugat compania D-Link în cea mai recenta editie a Magic Quadrant pentru Infrastructura Wireless LAN. D-Link se încadreaza în categoria jucatorilor cu o cunoastere profund verticala a pietelor specifice, stimulând inovatia produselor sale. Gartner informeaza ca „D-Link reprezinta alegerea ideala pentru companiile din sectorul educational, guvernamental, mediul ospitalier si piata de retail”.

Gartner recunoaste, de asemenea, strategia extinsa a D-Link privind canalul de distributie si ofertele de produse unificate ce includ functionalitati integrate de controller si unica solutie de securitate încorporata în familia de switch-uri Power-over-Ethernet (PoE).

“D-Link a fost inclus în Magic Quadrant pentru Infrastructura Wireless LAN si acest lucru ne bucura. Consideram ca aceasta este dovada clara a implicarii D-Link în furnizarea unui portofoliu vast si inovativ de solutii wireless LAN ca parte din solutiile complete end-to-end, mentionând aici switching, stocare, securitate si supreveghere” – a mai adaugat Bogdan Mihalcea.

Privind în perspectiva, D-Link îsi doreste ca peste 12 luni sa câstige tot mai mult din piata de business.

În acest sens, D-Link continua sa îsi consolideze recrutarea si pregatirea partenerilor pentru a creste vânzarile de solutii de business prin continua extindere a retelei de reselleri, furnizori de solutii, distribuitori si retaileri. D-Link va pune accent si pe segmentul de switching business si pe cautarea de oportunitati de cross-selling, cum ar fi integrarea supravegherii IP pe piata de business enterprise.

Sarbatorind 23 de ani de "retele construite pentru oameni", D-Link a evoluat, devenind un designer, developer si producator mondial de produse pentru retele, aplicatii cu latime mare de banda, electronice digitale si comunicare de voce si date, cu o valoare de un miliard de dolari.

21% din toate switching port-urile LAN, la nivel mondial, sunt fabricate de D-Link, iar acest procent este depasit doar de Cisco.

Solutiile companiei sunt ideale pentru mediile din locuinta digitala, întreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) si marile companii. D-Link a fost recent inclusa în ‘Info Tech 100’ realizat de BusinessWeek Magazine, o lista cu cele mai bune companii de IT.

În Europa, D-Link are 20 de birouri, sediul sau central fiind la Londra. Regiunea reprezinta un element strategic de maxima importanta pentru companie, generând o treime din veniturile sale la nivel mondial. Pentru mai multe informatii, accesati www.dlink.ro.

Sursa: www.dlink.ro
*Sursa: Gartner, Inc., “Market Share: Enterprise Wireless LAN Equipment, Worldwide, 2009”, de Christian Canales, 8 Martie 2010
** Sursa: Gartner, Inc., “Magic Quadrant for Wireless LAN Infrastructure (Global)”, de Tim Zimmerman, Michael J. King, 12 Februarie 2010