Cel mai ieftin Dacia Duster are pretul de 10.500 de euro

Cel mai ieftin Dacia Duster 10.500 de euro

Incepand de astazi 2 Martie, Dacia Duster poate fi comandat in oricare din cele 100 de showroom-uri Dacia. Pretul incepe de la 10.500 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x2 si de la 12.300 de euro (TVA inclus) in versiunea 4x4.


Dacia Duster este dezvoltata pe platforma Logan, cu o punte fata de tip pseudo Mac Pherson cu brate triunghiulare.

La versiunea 4x4, puntea spate este multibrat de tip Mac Pherson.

Duster 4x4 este echipata cu o cutie de viteze in 6 trepte cu o prima viteza scurta (5,79 km/h pentru 1000 tr./min).

Aceasta solutie simpla ofera posibilitatea deplasarii la o viteza foarte redusa pe teren accidentat.

Totodata, ea permite un demaraj usor cu masina incarcata sau atunci cand se afla pe o rampa foarte inclinata.

Dacia Duster va fi disponibil, in versiunile 4x2 si 4x4, cu motorizari pe benzina 1.6 16v 105 cp si diesel dCi 85 cp, dCi 110 cp, care au fost deja testate pe numeroase vehicule ale Grupului Renault

Comanda 4x4 situata la baza consolei centrale, ii permite soferului Duster 4x4 sa adapteze usor capacitatile vehiculului la nevoile sale.

Comanda are 3 moduri:
- in modul AUTO, repartizarea cuplului intre puntea fata si puntea spate se face automat, in functie de conditiile de aderenta. Aceasta distributie este asigurata de un dispozitiv de cuplare electromagnetic de origine Nissan.

- in modul LOCK, conducatorul blocheaza electronic transmisia 4x4. In acest mod, controlul motor si al sistemului de franare sunt de asemenea adaptate unei utilizari 4x4. Acest mod este rezervat traversarilor dificile si drumurilor neamenajate (suprafete accidentate, noroi, nisip).

- in modul 4x2, transmisia este blocata pe 2 roti. Acest mod se preteaza drumurilor uscate ce au aderenta si permite optimizarea consumului de carburant si a emisiilor de CO2.
Sursa: Dacia