Castigatorii Business Review Awards 2010

Castigatorii Business Review Awards 2010

Castigatorii Business Review Awards au fost anuntati in cadrul Galei de premiere organizate pe 4 martie la hotel Athénée Palace Hilton. Aceasta a fost a cincea editie a evenimentului organizat de Business Review la care au participat 200 de lideri, investitori si personalitati de top din domeniul afacerilor.


Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank si Presedinte al Juriului Business Review Awards, a declarat: Pentru mine a fost o reala placere sa fac parte din echipa care a jurizat editia din acest an a premiilor Business Review.

Ne-am bucurat ca exista multe companii si numerosi oameni de afaceri care au avut succese importante chiar si pe timp de criza.

Salut initiativa Business Review de a promova si anul acesta performantele care sunt cu atat mai remarcabile intr-un context care devine din ce in ce mai exigent si selectiv.

Juriul acestei editii, format din Steven van Groningen- Raiffeisen Bank, Mariana Gheorghe- Petrom, Peter Jansen - Cohn&Jansen, Oliver Olson - CEU Business School, George Alberts - KD Investments, Ion Florescu - New Europe Capital, Matei Paun - BAC Romania, George Mucibabici-Deloitte Romania, Alexandra Gatej- Consilier prezidential, Eva-Simone Perauer - Casa Austria, Friedrich Niemann - Athénée Palace Hilton, Sorana Savu - Premium Communications, a desemnat castigatorii fiecarei categorii:

Clean Business Award
Nominalizari: Coca-Cola HBC Romania, RTC Q Power, CEZ Group, Monsson Group
Castigator: Coca-Cola HBC Romania- Statia de cogenerare de la Ploiesti

On-line project of the year award
Nominalizari: Orange, Okazii.ro, Banca Transilvania, BCR, Petrom
Castigator: BCR- Scoala de bani

Effective marketing award
Nominalizari: Albalact, Fabryo , Adevarul Holding
Castigator: Adevarul Holding

Customer focus strategy award
Nominalizari : Orange, Carrefour , CallPoint
Nu exista castigator in aceasta categorie

Entrepreneur of the yeard award- premiu oferit de BCR
Nominalizari: Marius Ghenea , Dragos Petrescu, Familia Marcu, Jean Valvis , Gabriel Comanescu
Castigator: Jean Valvis

Sustainable business practices award- premiu oferit de Raiffeisen Bank
Nominalizari: OMV Petrom, Unicredit Tiriac Bank, Baumax
Castigator: OMV Petrom

Business leader of the year award
Nominalizari: Denis Rousset – Groupama, Angela Cretu – Avon Cosmetics, Marius Persinaru – Xerox
Castigator: Marius Persinaru- Xerox

Deal of the year award
Nominalizari: Cosmote Group, Grup Servicii Petroliere
Castigator: Grup Servicii Petroliere- Offshore construction project Olympia

Excellence in business award- premiu oferit de Accenture
Nominalizari: Dacia Group, Ford, Albalact, IIruc Service.
Castigator: Dacia Group

Gabriel Comanescu- Grup Servicii Petroliere, companie castigatoare a premiului „Deal of the Year”, a declarat pentru Business Review: Ne simtim recompensati in fiecare zi in care reusim sa contribuim la dezvoltarea afacerii pe o fundatie solida, pe un teren ferm, in ciuda faptului ca cea mai mare parte a activitatilor noastre se desfasoara in apele Mării Negre si in celelalte mari invecinate.

Simplul fapt ca suntem contractorii pachetului de servicii de constructii marine in cadrul proiectului Olympia reprezinta un enorm pas inainte, acest contract fiind el insusi un premiu pentru eforturile noastre anterioare de a construi o afacere credibila.

Grup Servicii Petroliere SA a castigat acest premiu pentru proiectul Olympia, de constructie offshore a 155 km de conducta pentru transportul gazelor naturale pe platforma continentala rusa din Marea Neagra. Beneficiarul final al proiectului de 269 mil.

USD este gigantul rus Gazprom.

Marius Persinaru, Vice-president of Operations Xerox DMO East, a fost castigatorul serii la categoria Business Leader of the Year- Sunt in egala masura onorat, surprins si incantat de decizia juriului, pentru ca leadership-ul si cultura organizatiei din care fac parte au fost “mantra” mea in ultimii ani.

2009 a fost un an de incercare pentru toata lumea, un an in care valoarea si rolul leadership-ului s-au vazut poate mai clar ca niciodata.

Companiile cu spirit si cu initiativa au fost cele care au trecut anul cel mai bine, iar asta este o lectie pentru noi toti si un motiv in plus sa cautam si sa incurajam leadership-ul oriunde il intalnim in preajma noastra.