A picat homepage-ul de la Google YouTube!

Oricine încearcă să acceseze adresa se va găsi în faţa unui ecran alb pe care stă scris sec: "Http/1.1 Service Unavailable" (serviciu suspendat). Nu se cunoaşte deocamdată cauza acestei defecţiuni.


YouTube este un site web unde utilizatorii pot încărca şi vizualiza videoclipuri. YouTube a fost creat în februarie 2005 de trei vechi angajaţi ai companiei PayPal.

În octombrie 2006, Google a anunţat că a ajuns la o înţelegere să achiziţioneze compania pentru 1,65 miliarde $. Afacerea a fost încheiată la 13 noiembrie 2006.

YouTube a fost deseori criticat pentru lipsa metodelor de verificare a drepturilor de autor.

Încă de la crearea sa acest site a fost blocat în diferite ţări, ca de exemplu în Tunisia, Thailanda (blocarea a fost anulată) şi Iran.

Anumite videoclipuri au fost interzise din 1 octombrie 2007 în Turcia, dar restricţia a fost ridicată 2 zile mai târziu. La 22 ianuarie 2008 Turcia a interzis folosirea lui YouTube din nou, dar interdicţia a fost iarăşi ridicată după 3 zile.

YouTube a mai fost blocat în Turcia încă odată între mai şi august 2008, după controversa asupra unor videoclipuri care-l insultau pe Mustafa Kemal Atatürk. Unele pagini sunt, de asemenea, interzise şi în Emiratele Arabe Unite.

La 23 februarie 2008 Pakistanul a blocat YouTube din cauza materialelor ofensive privitoare la credinţa islamică, incluzând imagini ale profetului Muhammad.[29] Această acţiune a autorităţilor pakistaneze a condus la o cădere aproape globală a sitului YouTube pentru cel puţin două ore.

Interdicţia lui YouTube a fost ridicată la 26 februarie 2008, după ce materialele ofensive au fost şterse de pe site.

Sursa Adevarul