Windows Phone: Microsoft lanseaza Windows Mobile 7, destinat telefoanelor mobile

Microsoft lanseaza Windows Mobile 7, destinat telefoanelor mobile

Microsoft a anuntat, luni, lansarea sistemului de operare Windows Mobile 7, destinat telefoanelor mobile, in vederea reducerii decalajului pe acest segment fata de companiile concurente, dar a dezmintit intentia de a avea un model propriu de telefon, transmite AFP.


Lansarea a fost anuntata in prima zi a Congresului mondial al telefoniei mobile de la Barcelona, iar sistemul va fi disponibil pentru public in toamna acestui an.


"Noua generatie a Windows Phone, respectiv Windows Phone 7, este o etapa majora in strategia noastra, dupa lansarea Windows Phone 6.5 in octombrie", a declarat Nicolas Petit, director al diviziei pentru servicii mobile la Microsoft France.

Grupul a transformat integral interfata, "cu un ecran dinamic pe care utilizatorul poate instala iconitele dorite si care se actualizeaza automat", a explicat Petit.

Microsoft s-a inspirat din interfata Zune , serviciul multimedia disponibil deocamdata doar in Statele Unite, a mai spus el.


Sistemul include sase centre tematice unde utilizatorul poate pastra si accesa continutul si permite conectarea la Xbox Live , pentru jocuri in retea.

"Este o ruptura completa fata de ceea ce s-a facut pana acum, dar si fata de ce se face in prezent, cand toata lumea incearca sa copieze Apple", care a revolutionat sectorul cu iPhone , a explicat Petit.

Printre partenerii Microsoft se numara operatorii ATT, Orange, SFR, Deutsche Telekom, si producatorii de telefoane Samsung, LG, HTC, Sony-Ericssonprecum si Dell, nou intrat pe piata de profil.

Intrebat daca Microsfot va lansa un telefon mobil propriu, asa cum a procedat Google, cu Nexus One, fabricat de HTC, Petit a spus ca grupul nu are in vedere acest lucru.


Sursa: AFP