VEzi Juridic TV Online. Lansare Juridic TV in Romania

VEzi Juridic TV Online. Lansare Juridic TV Online

Juridic TV, prima televiziune dedicate informarii juridice a populatiei, va fi lansata online pe 8 februarie si va difuza un program zilnic, 24 de ore din 24, au declarat reprezentantii casei de avocatura Coltuc, care finanteaza proiectul.


Potrivit reprezentantilor casei de avocatura Coltuc, postul Juridic TV (www.juridictv.ro) difuzeaza in prezent cateva programe si va avea grila definitiva din 8 februarie, odata cu lansarea oficiala.

Ideea Juridic TV a aparut din lipsa emisiunilor informative juridice din grilele posturilor de televiziune care emit in prezent in Romania.

Astfel, scopul noii televiziuni este sa ajute populatia sa cunoasca in mod gratuit sistemul judiciar din Romania.


Accesul la programele difuzate de Juridic TV va fi gratuit. Postul va difuza program 24 de ore din 24, din care 12 ore in direct.

Printre emisiunile difuzate de Juridic TV se numara reality show-ul "Curtea Poporului" - "singura emisiune din Romania care prezinta viata reala intr-un proces", si "Specialistii Juridic TV", un program in care se va raspunde intrebarilor din diverse domenii ale publicului.

Acestor programe li se adauga si emisiuni "Cum se face?", in care se ofera consultanta-opinii juridice gratuite, "Nemultumitii de justitie", "Cazuri CEDO" si "Procese vedete".

Totodata, in fiecare saptamana, martea si joia, de la ora 18.00, se va difuza emisiunea "Juridic news".

Stirile vor fi prezentate de Alina Dumitrescu si Marius Coltuc.

Echipa Juridic TV este formata in prezent din 15 persoane, cu studii preponderent juridice, jurnalistice, economice si doua persoane care se ocupa de partea de IT.

"Intentionam sa marim numarul persoanelor implicate in proiect, dar acest lucru nu va fi posibil pana nu observam impactul pe care Juridic TV il are asupra publicului tinta. O prima analiza a impactului se va efectua in luna martie a acestui an, respectiv la o luna de la lansarea oficiala.

Daca rezultatele sunt pozitive si la nivelul asteptarilor, intentionam sa facem demersurile necesare obtinerii unei licente CNA pentru dezvoltarea proiectului", au declarat, in 4 ianuarie, reprezentantii Juridic TV.

Televiziunea Juridic TV este sustinuta financiar de casa de avocatura Coltuc. Potrivit reprezentantilor casei de avocatura, pana in prezent, suma investita in Juridic TV se ridica la 150.000 de euro.

Sediul noului post de televiziune va fi in Bucuresti.

Sursa: TehnoPOL