Salarii mai mari la Nokia

Angajatii Nokia de la Jucu au primit o majorare salariala de 9%

Angajatii fabricii Nokia din comuna Jucu au primit o majorare salariala de 9% pentru acest an, cuprinsa in contractul colectiv de munca incheiat, luni, cu conducerea companiei.


Presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca de aceasta majorare salariala vor beneficia toti angajatii Nokia de la Jucu, din ambele sindicate, "Nokia Metal", afiliat la Cartel Alfa, si Sindicatul Liber Nokia.

"Luni am incheiat negocierile la contractul colectiv de munca la Nokia, iar miercuri actul aditional privind majorarea salariala cu 9% a fost inregistrat la Directia Muncii Cluj. Cresterea salariala va fi in doua etape, de 4% incepand cu 1 ianuarie si de 5% de la 1 aprilie. De majorari vor beneficia toti angajatii, membri ai celor doua sindicate", a spus Pop.

Potrivit lui Pop, Nokia a inceput sa mai angajeze personal pentru ca a trecut si la productia de circuite integrate, pe langa cea de telefoane mobile, cifra estimata fiind de 200 de noi salariati.

Pe langa cresterea salariala, in urma negocierilor contractului colectiv de munca la Nokia Jucu, s-a mai reusit obtinerea unui premiu de Pasti de 50 de lei pentru fiecare angajat, un timp de odihna suplimentar de zece minute pentru o parte din angajati si un bonus de performanta la fiecare trei luni, care ajunge pana la 200 de lei.

Sursa: Mediafax