Jocurile olimpice de iarna 2010

Jocurile olimpice de iarna 2010

Despre Jocurile Olimpice de Iarna din anul 2010
Cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei de iarnă se va desfăşura în perioada 12-28 februarie, în oraşul canadian Vancouver din provincia Columbia Britanică.


Până în 2010, Jocurile Olimpice au fost găzduite de 41 de oraşe din 22 de ţări. Vancouver este cel de-al treilea oraş canadian care găzduieşte Jocurile Olimpice, după ediţia de vară – Montreal (Quebec) 1976 şi cea de iarnă – Calgary (Alberta) 1988.

Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver vor fi difuzate, in direct si in reluare, in perioada 12 - 28 februarie, pe TVR 1, TVR 2, TVR HD si, in premiera, integral si in direct, pe internet, pe site-ul www.tvr.ro/jo2010, informeaza Televiziunea Publica.

La cea de-a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Vancouver şi-au anunţat participarea sportivi din 80 de ţări. Programul olimpic cuprinde 15 discipline sportive: 8 pe gheaţă (hochei, patinaj viteză, patinaj artistic, curling, shorth track, sanie, skeleton, bob); 3 alpine (schi, schi acrobatic, snowboard) şi 4 nordice (biatlon, schi fond, sărituri şi combinată nordică).

Au ratat includerea în program ştafeta mixtă biatlon, dublu mixt curling, echipe de schi aplin, echipe de bob şi sanie, sărituri cu schiurile feminin.

Transmisie online live Jocuri Olimpice
Toate transmisiile in direct de pe TVR 1 si TVR 2, inregistrarile emisiunilor, noile recorduri, rasturnarile de situatie, povestile de viata vor putea fi accesate online pe www.tvr.ro/jo2010.


Si transmisiile din toiul noptii vor putea fi vazute in direct, pe site-ul www.tvr.ro, iar inregistrarile vor fi postate online imediat ce se incheie emisiunea.

Performantele sportivilor romani, noile recorduri mondiale si olimpice, clasamentul pe medalii, dar si prezentarea celor 15 sporturi completeaza site-ul special al TVR dedicat Jocurilor Olimpice de Iarna.

Televiziunea Romana detine drepturile exclusive de televiziune si new media pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver 2010.

In plus, TVR detine drepturile si pentru alte evenimente sportive importante la nivel european si mondial, cum ar fi: Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud, Campionatul european de fotbal - Euro 2012 si Campionatul Mondial de Fotbal 2014 din Brazilia, Jocurile Olimpice 2012 de la Londra si Jocurile Olimpice de Iarna din 2014 din Rusia (Soci).