Google Buzz: Google, obligat sa ia masuri dupa critici sustinute vizand serviciul Buzz

Google Buzz: Google, obligat sa ia masuri dupa critici sustinute vizand serviciul Buzz

Google a fost obligat sa ia masuri pentru scapa de criticile vizand reteaua sa de socializare Buzz, cerandu-le scuze utilizatorilor pentru introducerea unor optiuni pe care nu le-a considerat un pericol la adresa confidentialitatii datelor si anuntand ca va opera schimbari, informeaza nytimes.com.


Todd Jackson, Product Manager al Gmail si Google Buzz, a declarat, intr-un articol publicat pe blogul companiei, ca Google a decis sa modifice una dintre cele mai criticate functii ale Google Buzz - cea care predefinea pentru fiecare utilizator o lista de prieteni bazata pe cele mai frecvent folosite adrese de e-mail.

Dupa ce va fi modificat, Google Buzz doar va sugera utilizatorilor un grup de prieteni cu care ar putea dori sa tina legatura.


Potrivit lui Jackson, functia care predefinea contactele cu care intra in legatura un utilizator a fost facuta in mod intentionat asa pentru ca oamenilor sa le fie mai usor sa inceapa sa foloseasca Buzz.

"Ne pare rau pentru ingrijorarile pe care le-am provocat si am lucrat ca sa imbunatatim serviciul in urma feed-back-ului pe care l-am primit. Vom continua sa facem acest lucru", a mai scris Jackson.

Lansarea Google Buzz a fost marcata de numeroase critici, pe fondul nemultumirii utilizatorii privind faptul ca numele persoanelor cu care corespondeaza ar putea fi facute publice.

Un prim set de modificari, anuntat joi de Google, nu a reusit sa tempereze valul de critici.

Potrivit unor specialisti, modificarea functiei care predefinea lista de prieteni a rezolvat problema principala a confidentialitatii.

"Modificare acelei functii aduce o imbunatatire majora", a declarat Danny Sullivan, analist al Google si reprezentant al site-ului SearchEngineLand.

Totusi, Marc Rotenberg, director executiv al Electronic Privacy Information Center, a declarat ca organizatia pentru care lucreaza intentioneaza sa inainteze o plangere catre Federal Trade Commission saptamana aceasta, in functie de evaluarea
pe care o va face schimbarilor propuse de Google pentru serviciul Buzz.

"Chiar si cu aceste schimbari, exista inca ingrijorari privind faptul ca utilizatorii Gmail sunt inclusi intr-o retea de socializare in care nu s-au inscris", a declarat Rotenberg.

Pe de alta parte, exista analisti care considera ca Buzz nu va fi afectat de aceste critici, desi Google ar putea avea mai multe probleme privind termenii de confidentialitate ai serviciului.

"Cred ca problemele de confidentialitate vor disparea si nu vor afecta produsul pe termen lung", a mai spus Sullivan.

Reprezentantii Google au mai spus vor oferi utilizatorilor posibilitatea de a separa complet serviciul Buzz de Gmail. Aceste schimbari vor intra in vigoare in urmatoarele zile.

Potrivit reprezentantilor Google, zece milioane de oameni au incercat deja serviciul Buzz in primele 48 de ore.

Sursa: TehnoPOL