Analiza MONEY.ro: Industria video se muta pe internet

Analiza MONEY.ro: Industria video se muta pe internet

Muvix, MediaDirect., Filmbox – 3 servicii de inchiriere digitala de film au fost lansate pe piata din Romania in doar 3 luni. Iar acum Cinemagia si Prooptiki isi anunta intrarea pe aceasta noua dar deja concurentiala piata.


Odata eliminata varianta unei conjunctii astrale favorabile avalansa de lansari de servicii Video on Demand nu poate insemna decat un singur lucru.

In piata online se da start-ul unei noi goane dupa aur, fie el al consumatorilor de continut video sau al industriei de publicitate.


Dupa Filmbox, MediaDirect si Muvix noi jucatori se grabesc sa intre in ringul distributiei digitale de film. Cinemagia si Prooptiki - care a cumparat platforma MyMovie in octombrie anul trecut – au confirmat pentru Money.ro ca vor inaugura in urmatoarea perioada noi platforme de streaming online de filme on demand.

Ceea ce urca numarul jucatorilor care au imbratisat in doar cateva luni distributia digitala de continut video la cinci.

Este pentru industria video din Romania anul 2010 un moment “acum ori niciodata” pentru colonizarea mediului online? Judecand dupa cantitatatea de continut video premium online in crestere – fie ca vorbim de inchirierea de filme sau de streamingul celor mai populare emisiuni de televiziune – probabil ca da.

Cu cativa ani in urma industria print trebuia sa ia o decizie foarte importanta - cum va integra internetul in modelul sau de business. Anul 2010 ar putea aduce o provocare similara pentru industria video din Romania.

N-as spune "acum ori niciodata", as spune doar ca distributia de filme se va muta, mai devreme sau mai tarziu pe internet si ca ramane de vazut daca cei 3 care au pariat pe asta mai devreme vor castiga”, spune Orlando Nicoara, seful Apropo Media, divizia de new media a trustului MediaPro, de care tine Muvix.

Cat despre declansarea ideii de distributie digitala a continutului video aceasta e plasata de Corneliu Ticu in 2008, odata cu aparitia calitatii superioare a materialelor video in online. Ca atare, aparitia doritorilor de exploatare a acestui serviciu anul acesta era de asteptat.

Comunicat oferit de Money.ro, F5