Twitter a atins 75 de milioane de utilizatori

Twitter a atins 75 de milioane de utilizatori

Platforma de microblogging Twitter a ajuns la 75 de milioane de utilizatori, desi marea majoritate a acestora sunt inactivi, este concluzia unui studiu realizat de RJMetrics, informeaza ClickZ.com.


Numarul utilizatorilor care isi fac cont pe Twitter a crescut rapid, potrivit raportului care a analizat rata de dezvoltare a platformei de microblogging lansata in urma cu trei ani.

Cercetarea a indicat ca Twitter are atat un numar foarte mare de conturi inactive, dar, la polul opus, ajunge si la cote foarte ridicate de implicare a unora dintre utilizatori.

Astfel, 75 de milioane de persoane isi facusera cont pe Twitter pana la sfarsitul lui 2009, desi doar 17% dintre acestia au postat macar un singur "tweet" in decembrie.

In jur de 25% dintre utilizatorii site-ului de microblogging nu au "followeri", iar 40% nu au trimis postat niciodata nici macar un singur "tweet".

Aproximativ 8% dintre utilizatorii Twitter au publicat mai mult de zece tweet-uri de cand s-au inscris in retea.

O cota atat de mare de pasivitate a utilizatorilor si numarul mare de conturi inactive nu reprezinta ceva neobisnuit pentru un serviciu gratuit care este la moda, a spus Robert Moore, presedinte RJMetrics.

Sursa: TehnoPOL