Siemens a anuntat ca va restructura aproape 2.000 de locuri de munca in Germania pana la finalul lui 2010

Siemens a anuntat ca va restructura aproape 2.000 de locuri de munca in Germania pana la finalul lui 2010.

Potrivit unui comunicat oficial, sunt vizati angajatii de la divizia de constructie de masini-unlete si de servicii industriale.


Siemens, care are peste 200.000 de angajati in toata lumea, a decis sa recurca la concedieri cu toate ca a anuntat rezultate financiare mai bune decat se astepta. Numarul somerilor din Germania a ajuns la peste 3 milioane de oameni dar incepe sa scada, o data cu redresarea economica a tarii.

Pentru inceput, Siemens va disponbilizat 840 de angajati din cadrul fabricii de la Bad Neustadt, ce produce motoare cu voltaj redus. Productia va fi concentrata la fabrica din Mohelnice, Cehia.

Alte 300 de locuri de munca vor fi suprimate la fabrica din Erlangen, ce construiesc echipamente electronice pentru aceste motoare.

Grupul a spus ca aceste masuri se datoreaza "declinului durabil al pietei de masini utilitare" si prin dorinta de a se concentra pe fabricarea unei generatii de motoare in Cehia.

Grupul va mai pune pe liber alti 850 de angajati din cadrul activitatilor de servicii indusriale din numeroase fabrici germane.

Sursa: Antena3