Optimal Media lansează proiectul Student Press

Optimal Media lansează proiectul Student Press

Publicatia electronica Optimal Media lanseaza proiectul Student Press, care are obiectivul de a depista si incuraja studentii talentati de la facultatile de jurnalism


Redacția Optimal Media lansează Proiectul Student Press, destinat studentilor de la facultatile de jurnalism din intreaga tara.

Prin acesta initiativa, studentii care au chemare, initiativa, talent si carora li s-au inchis usile, isi pot publica textele jurnalistice intr-o sectiune speciala a publicatiei noastre, intitutala Student Press.

Materialele publicte se vor circumscrie celor 21 de categorii ale publicatiei Optimal Media, care cuprind toate genurile jurnalistice, de la știri, până la anchete și reportaje. Materiale propuse redactiei noastre vor respecta toate rigorile jurnalistice, vor fi bine documentate și vor fi insotite de un CV si o fotografie a autorului.

Redacția Optimal Media are crezul de a-i descoperi și de a-i ajuta pe acești tineri, viitorii jurnaliști de prestigiu și lideri de opinie să se afirme, să își publice textele, primele lor creații jurnalistice.
Optimal Media este locul unde acești tineri se pot afirma, unde pot găsi înțelegerea și încurajarea de care au nevoie acum, când sunt la începutul carierei și când, o știu de la ei, li s-au inchis și li se închid multe uși în nas.

I-am auzit pe mulți studenți din anii terminali că ar vrea chiar să se îndrepte către alte profesii deoarece nu au sanse de a practica meseria pentru care s-au pregătit în facultate, că nu au găsit ințelegere și un loc de muncă unde să-și poată găsi consacrarea. Dorim sa oprim acest lucru. Vrem sa contribuim la creșterea numarului de ziaristi bine pregatiti in redactiile din Romania.

Pentru buna derulare a proiectului Student Press am adresat scrisori de intentie facultatilor de jurnalism din Romania, pe care le consideram partenere. Speram sa avem un bun feed-back din partea lor.

Începem cu eseul ”Viaţa şi semnele ei de punctuaţie”, al studentei în anul III la jurnalism Loredana Popa, de la Universitatea ”Andrei Șaguna”. Este o tânără care își iubește foarte mult profeseia și care lucrează voluntar la un post de radio pentru a invața meserie.

Materialele destinate publicarii vor fi trimise pe adresa de mail a publicatiei noastre (redactie@optimalmedia.ro), cu precizarea ”Pentru sectiunea Student Press”.