Mai multi fosti jurnalisti de la Ziua au lansat Ziuaveche.ro

Mai multi fosti jurnalisti de la Ziua au lansat Ziuaveche.ro

Un grup de ziaristi de la fostul cotidian Ziua a lansat site-ul ziuaveche.ro, ziar in format electronic, disponibil online incepand de duminica seara, informeaza un comunicat.


Site-ul www.ziuaveche.ro este un ziar generalist online, echidistant politic, editat de un grup de ziaristi de la fostul cotidian Ziua.

Pe site-ul Ziuaveche.ro, cititorii pot gasi informatii de ultima ora, analize politice si economice, anchete, dosare top - secret, interviuri, reportaje, opinii, stiri internationale, problemele romanilor din afara tarii, cultura si monden, auto sau sfaturi utile. In plus, publicatia electronica va dedica un capitol aparte basarabenilor.

"Site-ul ziuaveche.ro va acorda o atentie deosebita problemelor curente cu care se confrunta romanii in aceasta perioada de criza economica profunda", se arata in comunicatul semnat de redactia www.ziuaveche.ro.

Pe 5 ianuarie, Mihai Palsu, directorul general al Ziua, a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca ziarul isi suspenda aparitia in format tiparit din 7 ianuarie, urmand sa ramana exclusiv online pana la "echilibrarea balantei financiare".

Potrivit comunicatului, "proprietarii Grupului de presa Ziua au luat decizia de a suspenda aparitia cotidianului Ziua, editia print, incepand cu joi, 7 ianuarie 2010, pana la echilibrarea balantei financiare. Editia online a ziarului Ziua va continua sa fie editata in aceleasi conditii ca si pana acum".

La momentul respectiv se mai anunta si ca, din 6 ianuarie, angajatii grupului de presa Ziua din afara echipei redactionale Ziua online vor primi preavizul legal de incheiere a contractului de munca.

La inceputul lui noiembrie 2009, ziarul Ziua a renuntat la editia de luni tiparita, aceasta fiind editata exclusiv online, publicatia avand de atunci editii tiparite de marti pana sambata.

Ziarul Ziua este editat de grupul de presa Ziua, detinut 100% de Asociatia Salariatilor Petrom. Conform Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), cotidianul Ziua a raportat, pentru perioada iulie - septembrie 2009, vanzari de 10.954 de exemplare pe aparitie in iulie 2009, de 11.352 de exemplare in august si de 10.796 de exemplare in septembrie.

Sursa: Tehnopol