"Avatar" are cele mai mari incasari pe plan mondial din toate timpurile

"Avatar" are cele mai mari incasari pe plan mondial din toate timpurile

Filmul SF 3D "Avatar", regizat de James Cameron si produs de studiourile 20th Century Fox, a doborat recordul detinut de "Titanic", semnat de acelasi regizor, devenind pelicula cu cele mai mari incasari pe plan mondial din toate timpurile, informeaza variety.com.


Reprezentantii studiourilor Fox au declarat ca cifrele finale nu vor fi facute publice pana marti. Insa, tinand cont de incasarile totale de 1,838 de miliarde de dolari realizate de "Avatar" pana duminica seara si de cele 15 milioane de dolari incasari estimate pentru luni, acest film va depasi recordul stabilit de "Titanic" pe plan mondial - 1,842 de miliarde de dolari.

"Avatar" a facut istorie si la sfarsitul saptamanii trecute, cu incasari de 1,29 miliarde de dolari in afara Americii de Nord, depasind recordul detinut de "Titanic" (1,24 miliarde de dolari).


Pentru moment, "Titanic" ramane lider in clasamentul filmelor cu cele mai mari incasari in America de Nord, cu 600,8 milioane de dolari, insa "Avatar" se apropie cu mare viteza si are toate sansele sa doboare si acest record. Pana luni, filmul obtinuse incasari de 551,7 milioane de dolari in America de Nord.