Informatica pozitionata in Leaders Quadrant pentru instrumentele de Data Integration

Informatica pozitionata in Leaders Quadrant pentru instrumentele de Data Integration

Informatica Corporation (NASDAQ: INFA) lider mondial in furnizarea de sofware de tip Data Integration, a anunat pozitionarea sa de catre Gartner in Leaders Quadrant in raportul 2009 Magic Quadrant for Data Integration Tools.


Informatica a fost de asemenea pozitionata in Leaders Quadrant in raportul 2009 Magic Quadrant for Data Quality Tools.

Conform autorilor noului raport, “liderii de piata in instrumente de Data Integration sunt cei care ofera un singur instrument in masura sa suporte convergenta unei game largi de stiluri de livrare de date.

Aceşti furnizori sunt puternici în mai multe modele tradiţionale de integrare de date, cum ar fi ETL, sprijină modelele mai noi, cum ar fi data federation şi ofera capabilităţi care să permită data services în contextul SOA. Aceste companii stabilesc tendinţele pieţei, într-o mare măsură, prin furnizarea de noi capacităţi funcţionale în produsele lor, precum şi prin identificarea de noi tipuri de probleme de afaceri în cazul în care instrumentele de integrare a datelor pot aduce o valoare semnificativă. Exemple de implementări in care proiectele se deruleaza pe mai multe tipuri de cazuri şi de utilizare sunt obişnuite în baza lor de clienti.'

În Noiembrie 2009, Informatica si-a avansat în continuare poziţia de lider în Data Integration şi Data Quality prin introducerea Informatica 9, prin completarea funcţionalitatilor în jurul calitatii datelor, serviciilor de date şi de afaceri-IT bazate pe SOA, care este esenţială pentru asigurarea succesului în economia globală contemporană.

Versatilitatea platformei Informatica ofera departamentelor IT agilitatea necesara pentru reducerea riscului proiectelor, in acelasi timp cu accelerarea acestora si pentru o mai mare paleta de initiative informationale strategice.

“In opinia mea Gartner a recunoscut forta Platformei Informatica de a oferi o valoare substantiala afacerilor marilor companii de pe piata, care-si considera datele un avantaj strategic’’, a spus Girish Pancha, vice-presedinte executiv la Informatica, Data Integration Products.

“Anul trecut Informatica a continuat sa furnizeze solutii complete de integrare catre 4,000 de clienti din intreaga lume.

Si cu noua Informatica 9 continuam sa fim in prim-planul industriei noastre, de furnizare a capabilitatilor inovatoare de Data Integration pe piata.’’