Euro-GSM derulează în parteneriat cu Nokia programul de reciclare a telefoanelor mobile

Euro-GSM derulează în parteneriat cu Nokia programul de reciclare a telefoanelor mobile

Euro-GSM derulează în parteneriat cu Nokia un program de reciclare a telefoanelor mobile, în scopul informării şi a responsabilizării publicului tânăr, reprezentat de studenţi şi elevi, cu privire la posibilitatea de a recicla telefoanele mobile. Prin intermediul acestui program care se desfăşoară în reţeaua de magazine Euro-GSM până pe 5 decembrie 2009, Euro-GSM şi Nokia acordă, pentru a stimula reciclarea telefoanelor mobile, o reducere de 50 de lei (inclusiv TVA) la cumpărarea telefonului Nokia 3720 classic, în schimbul vechiului terminal reciclat.


În acest sens, a fost iniţiat turneul sCool Eco Tour care include 8 concerte ale trupei Sistem în şapte centre universitare ale ţării. Studenţii facultăţilor din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Timişoara şi Tîrgu-Mureş au oportunitatea de a câştiga în cadrul concursului sCool Eco Tour unul din concertele trupei Sistem, susţinute în totalitate financiar de Euro-GSM şi Nokia.

Concursul se derulează online pe blogul www.eurogsm.ro/recicleaza, iar pentru a câştiga un concert al trupei Sistem participanţii sunt invitaţi să se înscrie la concurs şi să răspundă la o întrebare privind reciclarea telefoanelor mobile. Cele mai inspirate răspunsuri vor fi desemnate câştigătoare. Euro-GSM şi Nokia se află la a doua colaborare cu trupa Sistem, prima având loc în cursul lunii iulie a acestui an prin turneul Street Eco Tour, în cadrul căruia Sistem a susţinut cinci concerte unplugged în cele mai importante oraşe ale ţării.

Turneul sCool Eco Tour vizează informarea tinerilor cu privire la posibilitatea de a colecta selectiv deşeurile de echipamente electrice, telefoane mobile şi surse de lumină, astfel încât toate magazinele Euro-GSM vor oferi în cel mai scurt timp clienţilor posibilitatea de a preda deşeurile de telefoane mobile şi becuri economice la un Colţ Verde. Mai mult decat atât, pentru a impulsiona reciclarea, una din condiţiile de intrare la concertele Sistem va consta în faptul că toţi participanţii trebuie să vină cu un telefon vechi sau un bec ars pentru a le recicla. De asemenea, organizatorii oferă şi câte un tichet de reducere de 50 de lei la cumpărarea telefonului Nokia 3720 classic, în schimbul fiecărui telefon mobil predat spre reciclare.

Totodată, pe blogul www.eurogsm.ro/recicleaza sunt oferite vizitatorilor informaţii despre reciclare, sfaturi ecologice precum şi detalii privind magazinele Euro-GSM incluse în programul de reciclare a telefoanelor mobile. Orice persoană, fizică sau juridică, are oportunitatea de a recicla vechiul telefon şi de a primi o reducere de 50 lei (inclusiv TVA) la cumpărarea telefonului Nokia 3720 classic la preţ de vânzare cu sau fără abonament.

În plus, toti participanţii la concursul sCool Eco Tour derulat pe blogul amintit, au posibilitatea de a câştiga şi unul din cele 50 de pachete recycled obţinute din materiale reciclate. Câştigătorii acestor premii vor fi desemnaţi la începutul lunii decembrie.

În centrele de colectare din magazinele Euro-GSM înscrise în programul de reciclare a telefoanelor mobile, pot fi colectate telefoane vechi indiferent de starea de funcţionare sau marcă, cu sau fără baterie, acumulator sau accesorii. Cei care nu sunt interesaţi de schimbarea telefonului vechi cu unul nou, pot recicla telefonul uzat, proprietate personală, în mod gratuit.

De asemenea pot fi aduse pentru a fi colectate şi reciclate în spaţiile special amenajate din magazinele Euro-GSM şi baterii, acumulatori sau încărcătoare uzate.

Pentru a asigura buna derulare a acestui program menit să informeze publicul despre importanţa reciclării deşeurilor de echipamente electrice, telefoane mobile şi surse de lumină, Euro-GSM a încheiat un parteneriat cu asociaţia Recolamp. Această asociaţie operează la nivel naţional Colţ Verde şi asigură preluarea în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătatea populaţiei, a deşeurilor de surse de lumină: becuri şi tuburi de neon.

Programul de reciclare a telefoanelor mobile sCool Eco Tour este al doilea program de CSR pe care Euro-GSM îl desfaşoară în cursul acestui an în scopul responsabilizării sociale a populaţiei privind protejarea mediului înconjurător şi necesitatea de a contribui la diminuarea efectelor negative pe care deşeurile electrice lăsate la voia întâmplării le pot avea asupra mediului.

Datorită infrastructurii disponibile în magazinele Euro-GSM, care permite colectarea selectivă a telefoanelor mobile, a becurilor economice şi a echipamentului electric de mici dimensiuni, acest program prezintă o mai bună aplicabilitate decât cel precedent, oferind tuturor celor interesaţi posibilitatea efectivă de a contribui la acţiunile ecologice.

Astfel, noul program de reciclare a telefoanelor mobile se înscrie în cadrul acţiunilor derulate de Euro-GSM şi Nokia în vederea reducerii poluării mediului înconjurător, conservării resurselor şi mai ales a informării şi motivării populaţiei privind posibilitatea de a recicla telefoanele mobile vechi şi accesoriile acestora, pe care nu le mai folosesc.

Nokia este pionier în domeniul telecomunicaţiilor mobile şi cel mai mare producător mondial de dispozitive mobile. Astăzi, Nokia conectează oamenii în moduri noi şi variate, îmbinând tehnologia mobilă de ultimă oră cu
oferă, de asemenea, hărţi digitale detaliate prin NAVTEQ, precum şi echipamente, soluţii şi servicii pentru reţele de comunicaţii prin intermediul Nokia Siemens Networks.

Colţ Verde este soluţia modernă şi prietenoasă de preluare de la populaţie a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, inclusiv surse de lumină (becuri economice şi tuburi fluorescente).

Acest concept de colectare şi comunicare a fost lansat in 2008 de Recolamp, asociaţie colectivă non-profit ce are ca obiect de activitate gestionarea deşeurilor în vederea asigurării reciclarii lor în condiţii de sigurantă pentru mediu şi sănătatea populaţiei. www.coltverde.ro

Euro-GSM, dealer Orange, a fost înfiinţat în 1997 la Cluj-Napoca. În prezent Euro-GSM deţine peste 120 de magazine la nivel naţional şi numără mai mult de 450 de angajaţi, cifra de afaceri înregistrată în 2008 fiind de 27.7 milioane euro. Strategiile de a oferi şi promova o gamă variată de produse şi servicii la înalte standarde de calitate şi profesionalism au determinat dublarea anuală a numărului de clienţi, Euro-GSM devenind cel mai important partener Orange.