Google isi verifica angajatii din China

Google isi verifica angajatii din China

Compania Google investigheaza daca angajatii sai din China au avut vreun rol in atacul cibernetic de proportii care a afectat motorul de cautare si alte 34 de societati, potrivit specialistilor, citati de Wall Street Journal in editia electronica.


Potrivit unei surse ce cunoaste procedura, verificarea implicarii angajatilor face parte din elementele normale ale investigatiei. Conform unei alte surse, Google considera ca atacul ar fi avut succes indiferent de prezenta companiei in China.

Unora dintre cei 700 de angajati din China li s-a restrictionat accesul la retea pe durata investigatiei, a afirmat o persoana care detine informatii despre desfasurarea verificarilor.


Potrivit Google, care a anuntat ca nu-si va mai cenzura motorul de cautare chinez in urma acestui incident, activitatile sale in China continua. Compania are angajati in Shanghai, Beijing si Hong Kong, care elaboreaza o serie de produse, inclusiv cele nedestinate pietei chineze.

Atacul a generat divergente intre compania Yahoo si partenerul sau Alibaba Group, una din cele mai importante companii online din China. Potrivit surselor, compania Yahoo s-a numarat intre tintele atacului. Alibaba Group a criticat Yahoo pentru sprijinirea publica a Google in acest conflict.


"Declaratiile (facute de oficialii) Yahoo potrivit carora (compania) «s-a aliniat» cu pozitia adoptata saptamana trecuta de Google au fost nesabuite, tinand cont de lipsa de dovezi", a declarat un purtator de cuvant al companiei Alibaba.