Despre filmul Avatar

Despre Avatar - "Avatar", pe locul al doilea in topul filmelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile

"Avatar", cel mai recent film al lui James Cameron, lansat la 12 ani dupa succesul inregistrat cu "Titanic" (1997), devenit lungmetrajul cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei (1,8 miliarde de dolari), a ajuns pe pozitia a doua a box office-ului mondial, potrivit accesshollywood.com.


Pana miercuri, 6 ianuarie, acest film SF 3D a generat incasari de 1,14 miliarde de dolari pe plan mondial, depasind fostul ocupant al pozitiei a doua in clasamentul incasarilor mondiale, filmul "Stapanul inelelor: Intoarcerea regelui/ The Lord of the Rings: The Return of the King" (1,12 miliarde de dolari).

In urma cu cateva zile, presa de la Hollywood a anuntat ca "Avatar" depasise deja filmul aflat pe locul al treilea in clasamentul mondial al incasarilor, "Piratii din
Caraibe: Cufarul Omului Mort/ Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" (1,07 miliarde de dolari).

Specialistii din domeniu afirma ca "Avatar" este doar al cincilea film care depaseste pragul istoric de un miliard de dolari din incasari. Lansat in urma cu doar cu trei saptamani, filmul are toate sansele sa doboare recordul detinut inca de "Titanic", semnat de acelasi James Cameron.

Sursa: TehnoPOL