Cum foloseşti content marketingul pentru aducerea de noi clienţi?

Cum foloseşti content marketingul pentru aducerea de noi clienţi? Prin targetarea anunţurilor

Compania de online marketing CrownPeak a dat publicităţii rezultatele unui studiu referitor la modul în care marea majoritate a marketerilor înţeleg să facă content marketing. Rezultatele? Cam dezamăgitoare. CrownPeak a descoperit că multe companii nu ştiu să targeteze paginile către care vor să atragă traficul. În consecinţă, nici rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor.


Tocmai pentru a evita rezultatele dezamăgitoare, noi, cei de la Etarget, încercăm să vă furnizăm cât mai des tips&tricks despre cum să foloseşti uneltele de marketing online cele mai la îndemână şi, pe cât posibil, cele mai ieftine, care să îţi genereze un raport cost/rezultate cât mai bun şi cât mai eficient pentru afacerea ta.

Ce a descoperit CrownPeak? În studiul “Holiday PPC Ad Strategies“, compania a analizat frazele şi link-urile anunţurilor rulate în decursul campaniilor publicitare prin pay-per-click de sărbători. Rezultatele au arătat că nu mai puţin de 66% dintre paginile de destinaţie fie au fost prima pagină a site-ului, fie pagini nerelevante pentru conţinutul anunţului, deci înşelătoare.

Doar 34% dintre anunţurile tematice, de sărbători, au directat traficul către pagini cu informaţii relevante, de un adevărat ajutor pentru vizitatori. Practic, deşi marketerii au creat anunţuri speciale pentru sărbători, rezultatele ar fi fost mai potrivite în cazul unor campanii normale, derulate în restul anului.

Concluzia studiului este, de altfel, foarte uşor de intuit: în ciuda scrierii anunţurilor pentru sărbători, trimiterea vizitatorilor către pagini cu conţinut irelevant, altul decât cel la care s-ar fi aşteptat, marketerii şi-au făcut-o cu mâna lor. Altfel spus, au “ajutat” businessul să aibă mult mai puţini clienţi aduşi de reclamele prin PPC. Sau, pe scurt, când foloseşti content marketingul, dacă nu livrezi conţinut corespunzător aşteptărilor provocate de anunţ, să nu te aştepţi să converteşti în clienţi vizitatorii site-ului.

Partea frumoasă a marketingului bazat pe conţinut, spune şi CrownPeak, este că targetarea anunţurilor pe conţinut relevant poate creşte cu până la 40% numărul cumpărătorilor veniţi de pe urma click-urilor pe anunţurilor contextuale.

Oferit de eTarget