Cel mai nou erou in jocurile video

Mickey Mouse, reinventat ca erou de actiune in jocuri video

Mickey Mouse a fost reinventat de Disney si Nintendo, urmand sa fie protagonistul unui joc video care va fi disponibil, anul viitor, pe consolele Wii, informeaza editia electronica a cotidianului britanic Guardian.


Mickey Mouse a fost rebranduit ca erou de actiune in jocul video "Epic Mickey", care va fi lansat, anul viitor, pe consolele Wii.

La peste 80 de ani dupa ce a aparut pentru prima oara, in "Steamboat Willie", personajul Mickey Mouse al Disney urmeaza sa se intoarca, in calitate de personaj principal, intr-un joc video. Mickey Mouse a fost transformat, pe parcursul unui an, dintr-un personaj cu imagine vintage intr-unul animat tridimensional.

Disney spera ca Mickey va deveni unul dintre cei mai importanti eroi de actiune din jocurile video, precum Super Mario, urmand ca apoi sa construiasca, in baza noului val de popularitate, noi francize si produse branduite.

"L-am scos pe Mickey din lumea desenelor animate, de care apartine si unde se simte confortabil si in siguranta, si l-am introdus in lumea pe care o numim Cartoon Wasteland", a declarat designerul de jocuri video Warren Spector.

Spector a dezvoltat jocul Disney "Epic Mickey", care va fi lansat pe consolele Wii ale Nintendo anul viitor. Aceasta va fi cea mai noua lansare a diviziei de jocuri video a Disney.

Sursa: Stiri si noutati online