Cea mai buna solutie ERP in Romania

Cea mai buna solutie ERP in Romania

Solutia ERP de generatie urmatoare, Epicor 9, continua sa fie aleasa de catre tot mai multe companii din lumea intreaga, urmand in curand sa fie lansata si in tara noastra.


Epicor Software, lider mondial in furnizarea solutiilor software de afaceri, a anuntat ca, de la inceputul noului an, Epicor 9, solutia de planificare a resurselor intreprinderii de generatie urmatoare, a fost aleasa de catre din ce in ce mai multe companii de pe tot globul.

Imediat dupa intrarea in 2010, succesul celei mai recente si mai inovative solutii ERP nu s-a lasat asteptat.

Si in Romania, o prima implementare va incepe in curand, Epicor 9 urmand sa fie lansata pe piata romaneasca in viitorul foarte apropiat. Pana acum, mai multe companii din diferite colturi ale lumii au anuntat deja, inca din aceasta prima luna a anului, ca au preferat Epicor 9 in locul altor solutii de acelasi fel.

Astfel, SAI Global Limited a ales solutia premiata, Epicor 9, de planificare a resurselor intreprinderii, pentru a sprijini cresterea retelei sale in 25 de tari ale lumii. SAI Global este o companie australiana ce furnizeaza organizatiilor servicii si informatii pentru gestionarea riscului, realizarea conformitatilor si stimularea cresterii afacerilor.

SAI Global are sediul central in Sidney, aproximativ 700 de angajati in toata Australia si lucreaza cu organizatii mari din diferite domenii, inclusiv cu Departamentul Australian de Aparare.

Datorita unei strategii concentrate de achizitii, SAI Global a inregistrat o crestere semnificativa, reteaua sa globala ajungand sa cuprinda birouri in 25 de tari, cu peste 1.400 de angajati in intreaga lume. De aceea, SAI avea nevoie de un sistem ERP robust, cu flexibilitate si cu forta de a furniza un sprijin financiar esential, si care urma sa inlocuiasca cele unsprezece sisteme ERP disparate, ce erau utilizate in cadrul companiei.

SAI Global a selectat Epicor in principal datorita capabilitatilor de configurare a modulelor financiare ale solutiei care, printre alte caracteristici esentiale, permite lucrul in mai multe limbi si cu mai multe monede.

Mai mult, arhitectura adaptabila de business a Epicor 9 satisface nevoia SAI de a fi capabila sa foloseasca acelasi ERP in intreaga organizatie, indiferent de tara, industrie sau echipamente folosite.

In plus, compania a fost impresionata de abilitatea Epicor de recuperare rapida a investitiei, printr-un model de cost total al proprietatii pe o perioada de cinci ani.

O alta companie care a anuntat in ianuarie ca a ales Epicor 9, solutia de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) de generatie urmatoare, este John Hogg, unul dintre liderii globali din domeniul petrochimiei, prezent pe fiecare dintre continente.

Implementarea va face parte din restructurarea completa a sistemelor, care va insemna upgradarea sistemelor ERP customizate bazate pe DOS si indelung folosite ale John Hogg. Compania va reduce astfel numarul de sisteme integrate si va unifica cu Epicor functionalitatile din zonele financiar, inventar/stoc, managementul relatiilor cu clientii (CRM) si productie. Pentru a usura tranzitia la Epicor, John Hogg va utiliza Epicor Data Migration Tool, pentru a extrage, curata, verifica si importa seturile sale de date master, economisind astfel un volum imens de timp si de munca.

"Am ales Epicor 9 pentru ca am simtit ca ne furnizeaza cea mai mare flexibilitate dintre toate solutiile ERP pe care le-am evaluat, pentru modul in care dorim sa ne gestionam sistemul in prezent si sa il dezvoltam in viitor", a spus Jamie Williams, IT manager la John Hogg." Iar James Norwood, vice-presedinte de marketing de produs la Epicor a precizat: "Unul dintre cele mai importante puncte tari ale noastre a fost intotdeauna abilitatea de a ajuta companiile sa treaca de la sisteme invechite, la functionalitati de ultima ora, intr-un mod care sa minimizeze riscul, prin Signature, metodologia de implementare conceputa de Epicor".

Solutia ERP de la Epicor, intuitiva si cu usurinta de navigare, va fi implementata si la un important furnizor de sisteme de procesare a semnalului din industria spatiala si aerospatiala. RT Logic, o filiala a companiei Integral Systems Inc., proiecteaza, dezvolta si furnizeaza sisteme inovative de procesare a semnalelor pentru industria de comunicatii spatiale si militare.

Liniile de produs ale companiei sunt utilizate pentru testarea satelitilor, telemetria de lansare a vehiculelor, controlul pe orbita al satelitilor, geo-locatie s.a. RT Logic a ales solutia de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) de generatie urmatoare, Epicor 9, pentru a-si sustine cresterea.

"Am dorit o solutie ERP care sa fie intuitiva, usor de navigat si suficient de flexibila ca sa poata sustine procesele noastre de afaceri cu caracter unic." a spus Kirk Smith, Director de productie la RT Logic.

Cu Epicor, RT Logic se asteapta sa isi imbunatateasca scalabilitatea operatiunilor de business operations, astfel incat fluxurile de munca sa fie automate, sa elimine duplicarile intrarilor de date, iar accesul la informatie instantaneu si in timp real sa fie facut disponibil in intreaga organizatie si astfel sa isi creasca eficienta afacerilor.

Tot in luna ianuarie, LaserGifts, un lider in producerea si distributia de suveniruri gravate cu laser si cadouri de inalta calitate, a ales Epicor 9 Distribution ca sistem de planificare a resurselor intreprinderii (ERP) si ca solutie de management al lantului de aprovizionare (SCM). LaserGifts va utiliza functionalitatea robusta a aplicatiei Epicor de generatie urmatoare pentru fluidizarea managementului lantului sau de aprovizionare si imbunatatirea capabilitatilor de depozitare.

Concentrata pe extinderea distributiei sale in magazinele de retail mai mari, LaserGifts avea nevoie de o aplicatie software de business care sa poata fi scalata in functie de cresterea afacerii. Cu ajutorul celei mai recente oferte de la Epicor pentru distributie Epicor Distribution putem gestiona plasarea de comenzi mai sofisticate si tranzactii mai complexe.

Abilitatea de a previziona cererea si de a imbunatati controul inventarului din depozit ne confera un avantaj competitiv imens si ne furnizeaza o capacitate sporita de a satisface nevoile magazinelor mari, a spus Jeffrey Bray, Chief Financial Officer al LaserGifts. Cu Epicor, LaserGifts poate gestiona tot inventarul in timp real, cu control si vizibilitate complete de-a lungul intregului traseu pe care il parcurge.

Epicor 9 este o solutie software ERP puternica, usor de utilizat de catre producatori, distribuitori si companii de servicii, solutie ce combina concepte ca Web 2.0 cu Epicor True SOA, pentru a furniza o arhitectura de business ce ofera niveluri neegalate de flexibilitate, usurinta in utilizare si agilitate a afacerii. Caracteristicile end-to-end ale Epicor furnizeaza o experienta dinamica si in timp real a utilizatorului, facand posibile afacerile fara bariere.