Accesul la continutul online de pe site-ul New York Times, cu plata din 2011

Accesul la continutul online de pe site-ul New York Times, cu plata din 2011

Cotidianul New York Times a anuntat saptamana trecuta ca accesarea de catre internauti a articolelor publicate pe site-ul sau se va face, incepand de anul viitor, contra cost, dupa lecturarea gratuita a unui anumit numar de materiale in fiecare luna, informeaza AFP.


Noul model va permite taxarea internautilor care vor sa citeasca mai multe materiale, dupa ce le-au epuizat pe cele pe care le pot consulta gratuit in fiecare luna. New York Times nu a mentionat cate materiale vor putea fi consultate gratuit lunar pe site-ul sau de catre un cititor.

"Acest lucru va permite site-ului NYTimes.com sa obtina venituri suplimentare, pastrandu-si si veniturile din publicitate" si, in acelasi timp, continuand sa aiba articolele indexate de motoarele de cautare.

"Cititorii nostri sunt extrem de fideli si credem ca vor plati pentru continuturile si serviciile noastre online", a subliniat presedintele consiliului de administratie al companiei New York Times Company, Arthur Sulzberger.

In opinia directorului general al ziarului, Janet Robinson, site-ul cu plata ar urma sa ofere o protectie relativa in ceea ce priveste fluctuatiile economice.

Site-ul NYTimes.com revendica prima pozitie in topul versiunilor online a ziarelor din Statele Unite si este unul din primele cinci site-uri de informatii din lume, potrivit statisticilor Nielsen.

New York Times a mai incercat in urma cu cativa ani sa introduca partial acces contra cost pe site-ul sau, in special pentru lecturarea editorialelor, insa a renuntat la initiativa.

Sursa: Tehnopol.ro