YouTube, obligat de o instanta italiana sa scoata de pe site continuturi ale Mediaset

YouTube, obligat de o instanta italiana sa scoata de pe site continuturi ale Mediaset

Platforma video YouTube a fost obligata de o instanta de la Roma sa retraga de pe site toate videoclipurile versiunii italiene a reality-show-ului "Big Brother", a anuntat grupul TV Mediaset, controlat de familia premierului italian Silvio Berlusconi, citat de AFP.


Un tribunal din Roma a dat castig de cauza grupului media Mediaset in procesul impotriva platformei YouTube, care este obligata sa scoata toate videoclipurile care prezentau fragmente din emisiunea "Grande Fratello / Big Brother", publicate ilegal pe site de internauti.

"Grande Fratello", versiunea italiana a emisiunii "Big Brother" este difuzata de Canale 5, post TV detinut de grupul Mediaset si se bucura de un mare succes la public.

"Decizia tribunalului da indicatii clare despre rolul site-urilor precum YouTube. Este vorba de publisheri adevarati care trebuie sa respecte regulile ca toate celelalte companii media", se arata intr-un comunicat al Mediaset.

"Hotararea de astazi nu cenzureaza internetul, ci ii mareste teritoriul. Toti operatorii de internet, incepand cu YouTube ar putea sa isi reinnoiasca contractele cu Mediaset si alti editori, intr-un cadrul legal si multumitor pentru ambele parti", se precizeaza in acelasi comunicat.

Mediaset a intentat procesul impotriva YouTube in iulie 2008.

Sursa: AFP