trafic.ro: In criza, romanii se plimba la Roma si fac ski in Austria sau Bulgaria

trafic.ro: In criza, romanii se plimba la Roma si fac ski in Austria sau Bulgaria

Conform numarului de cautari efectuate pe cele peste 45.000 de site-uri monitorizate de trafic.ro in noiembrie si decembrie, destinatia turistica preferata de romani pentru petrecerea vacantei de Sarbatori este “Roma”, urmata de “Brasov”, apoi “Italia”, “Paris” si “Austria”.


Aceasta in conditiile in care, conform Studiilor demografice trafic.ro derulate timp de o luna pe aproape 2000 de site-uri din Romania pe un esantion reprezentativ de peste 125.000 de respondenti, principala destinatie a romanilor pentru concedii in strainatate este intr-adevar Italia (7,68%), urmata de Bulgaria (5,16%) si Austria (4,86%). Totodata, aproape o treime dintre romani nu mai pleaca in concediu in acest an (29,67%), iar 41,49% aleg Romania ca destinatie de vacanta.

In topul destinatiilor interne, asa cum era de asteptat in aceasta perioada, cele mai cautate sunt statiunile montane de pe Valea Prahovei: Brasov, Predeal, Sinaia, insa si zona Bran Moeciu sau Vatra Dornei, dupa cum arata cuvintele-cheie in statisticile trafic.ro din noiembrie si decembrie.

Conform specialistilor www.infoturism.ro, al doilea site ca numar de vizitatori in trafic.ro la categoria Turism, in topul optiunilor romanilor privind vacantele la ski, preferata este de departe Austria, urmata de Romania, Bulgaria, Franta, Elvetia si Italia. Cele mai accesibile sunt statiunile bulgaresti, unde un sejur de 4 zile la 3 stele, fara transport si fara masa incepe de la 40 de Euro. In Romania, o vacanta de 5 zile la 3 stele, cu mic dejun si cina festiva de Sarbatori costa cat 8 zile la 4 stele in Austria – 500 de Euro de persoana.

trafic.ro este serviciul de monitorizare si analiza in timp real a audientei web din Romania ce permite compararea performantei a peste 45.000 de site-uri din .ro.

Sursa: Trafic.ro