Salarii IT, cele mai bune salarii si cele mai bune locuri de munca

Salarii IT, cele mai bune salarii si cele mai bune locuri de munca

Angajatii din IT, cel mai bine platiti din multinationale
Potrivit unui studiu Mercer, citat de Business Standard, departamentele de IT, financiar si sales&marketing au cel mai bine platiti angajati din companiile multinationale prezente in Romania.


Conform studiului, media salariala a unui departament IT este de circa 1.300 de euro brut, iar departamentul financiar (1.200 de euro) si cel de sales&marketing (1.150 de euro) se numara si ele printre cel mai bine platite departamente. La polul opus se situeaza departamentul de productie, cu o medie salariala de 722 de euro.

Managerii din vanzari, IT si finante au inregistrat, in acest an, printre cele mai mari cresteri salariale.


Salariile din industria IT autohtona, in crestere fata de anul trecut
Salariile din industria IT au crescut, in prima jumatate a acestui an, cu 10 la suta in lei, respectiv cu 16 la suta in euro, releva un studiu realizat de portalul Ghidul-Salariilor.ro.


Din cercetarea de piata reiese faptul ca, in 2009, cel mai mare salariu din Bucuresti, in domeniul IT, il primeste un IT manager, valoarea neta a remuneratiei fiind de 1.286 euro, cu 12 procente mai mult decat in 2008. De asemenea, cu peste 1.000 de euro net sunt recompensati, lunar, ocupantii functiilor de Project Manager si Team Leader. La polul opus, se situeaza programatorii si IT Support engineer, care primesc 952 euro, respectiv 651 euro/lunar.

La nivel national, cea mai bine platita slujba este cea de Project Manager - 1.047 euro/lunar/net. Potrivit sursei citate, 36 la suta dintre repondenti au declarat ca salariul a ramas la fel ca anul trecut si pentru doar 8 la suta a scazut.


Pentru studiul intocmit de Ghidul-Salariilor.ro s-a luat in calcul un curs mediu de 3,64 RON, pentru 2008, si de 4,2 RON pentru 2009.

Ghidul-Salariilor.ro este un site independent, neafiliat la niciun site de job-uri, care realizeaza studii despre salariile din industria IT din Romania. La sfarsitul anului trecut, portalul a publicat un studiu online intitulat “Ghidul Salariilor din industria IT din Romania, 2008”.