Proiect tehnologic digital

BBC si British Library vor colabora in cadrul unui proiect digital

BBC si British Library colaboreaza in cadrul unui proiect tehnologic digital in vederea deschiderii arhivelor institutiei, in scopul de a oferi publicului acces online mai mare la fondul cultural al bibliotecii, informeaza Media Guardian.


Potrivit unui memorandum care va fi semnat de reprezentantii celor doua organizatii, BBC si British Library vor colabora la digitalizarea celor pese 150 milioane de documente si volume stranse de biblioteca pe parcursul a peste 250 de ani, precum si la cea a unui milion de ore de emisiuni TV si de radio apartinand BBC si care au fost difuzate incepand cu 1922.

BBC si British Library vor forma un comitet comun care sa dezvolte o abordare uniforma in cadrul celor doua organizatii in ceea ce priveste chestiunile referitoare la drepturile de autor, distributia continutului arhivei si problemele tehnice legate de digitalizare si stocare.


"Deblocarea bogatiei de continut din cadrul arhivelor British Library si BBC reprezinta o oportunitate imensa, dar si o provocare la fel de importanta", a declarat Mark Thompson, directorul general al BBC. "Faptul ca incheiem un parteneriat este vital, lucru care subliniaza puterea tehnologiilor digitale de a oferi publicului acces la ceea ce merita", a spus el.