Posta Romana nu va fi privatizata in mandatul meu si nici actiunile Romtelecom vandute

Posta Romana nu va fi privatizata in mandatul meu si nici actiunile Romtelecom vandute

Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, sustine ca in mandatul sau nu are in vedere privatizarea Postei Romane, ci restructurarea companiei, si nici vanzarea participatiei la Romtelecom, printre planurile sale regasindu-se acordarea de facilitati companiilor IT si dezvoltarea proiectului e-Romania.


"Posta Romana nu va fi privatizata in mandatul meu, avem un program de restructurare prin care posta va deveni profitabila, mai ales ca in 2013 vom pierde exclusivitatea pe piata din Romania.Vrem sa extidem activitatile Postei Romane, cum ar fi curierat rapid si mai ales pe partea unde vom incasa facturi, vrem sa fie centre de eficienta, sa nu finantam din alte centre ale postei", a spus Sandu la audierile comisiilor parlamentare de specialitate pentru un nou mandat de ministru al Comunicatiilor.

El exclude totodata vanzarea participatiei detinute la Romtelecom si privatizarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii - Radiocom, unul dintre principalii furnizori de retele si servicii de comunicatii electronice din Romania.

"Pe langa Posta Romana este exclusa si privatizarea Radiocom, unde vrem sa eficientizam activitatea. De asemenea, in aceasta perioada (a mandatului sau - n.r.), nu vom vinde cele 46% din actiunile Romtelecom, vom astepta o crestere a pietei. Nu este o perioada buna de vanzare de active (ale statului -n.r.), va trebui sa le conservam si sa le redirectionam pe alte activitati", a mai spus Sandu.

Pentru 2010, ministerul Comunicatiilor are un proiect impreuna cu cel al Economiei pentru acordarea de facilitati companiilor IT.

Un alt plan al ministerului prevede ca in 2010, prin ghiseul de plati electronic sa fie efectuate 50% din plati, de la amenzi, pana la taxe si impozite.

De asemenea, Sandu vrea continuarea dezvoltarii proiectului e-Romania, care cuprinde doua parti, respectiv un portal cu informatii economice, culturale si geografice si o parte operationala, pe care, pana la sfarsitul lui 2010, vor functiona aproximativ 150 de servicii, de la plata online a impozitelor, pana la accesul la bibliotecile publice.

Sursa: Mediafax (prin MediaFax)