Google a premiat o companie romaneasca ce a creat una din cele mai bune 10 aplicatii pentru telefoanele cu sistemul Android

Google a premiat o companie romaneasca ce a creat una din cele mai bune 10 aplicatii pentru telefoanele cu sistemul Android

Compania romana din Brasov, iQuest, a ocupat locul intai la categoria "turism" la un concurs mondial initiat de Google care a premiat cele mai bune aplicatii dezvoltate pentru telefoanele cu sistemul de operare Android.


Compania care detine centre software la Cluj si Brasov a castigat una din cele 10 categorii ale concursului, devansand alte 19 firme inscrise la sectiunea "aplicatii pentru turism". Premiul a fost de 100.000 dolari. Programul dezvoltat la Cluj permite urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografii insotite de note, anunta compania, intr-un comunicat.

Competitia anuala Android Developer Challenge este la a doua editie si are ca scop incurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicatii pentru sistemul de operare Android al Google, functional pe dispozitivele mobile de ultima generatie. In etapa finala s-au calificat 200 de aplicatii, cate 20 in fiecare din cele 10 categorii.

iQuest a castigat categoria Travel cu aplicatia Trip Journal care devine astfel una din cele mai bune 10 aplicatii din lume, dezvoltate in acest an pentru telefoanele cu sistem de operare Android.

Cu ajutorul aplicatiei Trip Journal, utilizatorii isi pot pastra amintirile de vacanta, trimitand prietenilor si familiei informatii actualizate din locurile pe care le viziteaza. Programul permite urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografii insotite de note. Inregistrarile pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi incarcate pe albume web Picasa.

TripJournal va putea fi instalat incepand de saptamana viitoare pe teminalele care folosesc sistemul Android si pe terminalele iPhone. Produsul va putea fi descarcat in curand de pe pagina de Internet Android Market, dar si din magazinul virtual iTunes Store al Apple, disponibil in 100 de tari, inclusiv in Romania. Programul costa doar joi "la oferta" 0,79 euro, iar de vineri pretul va fi de 9,99 dolari pe ambele magazine online.

Juriul concursului a fost alcatuit din utilizatori si din specialisti de top reprezentand corporatii precum Google, T-mobile, AEOLab sau Twitter.

Soft-ul romanesc a fost creat in circa cinci luni, de o echipa formata din zece programatori, designeri si testeri.

Compania iQuest s-a infiintat acum 11 ani, are 260 de nagajati si detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central este la Frankfurt am Main, dar mai exista si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg.

Sursa stirii este Hotnews, autor Vlad Barza!