Etarget: Top 10 strategii de marketing online în 2010

Top 10 strategii de marketing online în 2010

MarketingCharts.com, una dintre cele mai importante publicaţii online pe teme de marketing, a lansat un top al celor mai importante 10 strategii de marketing online de urmat în anul 2010.


Printre acestea se numără şi pay-per-click (PPC), capitolul la care Etarget se pricepe cel mai bine.

Ce spune MarketingCharts.com despre PPC?

Publicitatea pay-per-click este strategia care ţinteşte un public extrem de bine targetat, cu rezultate imediate, măsurabile.

Acest lucru se traduce prin cheltuirea mult mai eficientă a bugetului de promovare.

Printre altele, autorii articolului menţionează ca strategii de urmat şi optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO).

De altfel, combinată cu PPC, SEO oferă un plus de vizibilitate şi de credibilitate. O a treia strategie, care face casă bună cu cele două de mai sus, este atenţia sporită pe cuvinte-cheie. De altfel, cuvintele-cheie, cu cât mai bine alese, cu atât mai mult te propulsează în topul căutărilor.

Gândeşte foarte bine fiecare mutare şi alege doar cele mai bune strategii:

Şi mai important, cuvintele-cheie bine alese ajută la targetarea mesajului tău publicitar pe site-urile publisherilor parteneri.

În funcţie de acestea, algoritmul Etarget alege contextul cel mai potrivit pentru afişarea anunţului tău, funcţie de articolele de pe site-urile partenere. Livrarea unui mesaj bine scris, bazat pe cuvintele-cheie cel mai bine alese, aduce mai multe click-uri, deci implicit mai mulţi potenţiali clienţi.

Important de reţinut, mesajul trebuie să fie atrăgător, dar în acelaşi timp să fie corect şi să transmită un adevăr despre serviciile pe care le oferi. Odată respectate aceste criterii, vizitatorul va reveni cu plăcere pe site-ul tău şi, astfel, îl poţi fideliza mai uşor.

Printre celelalte strategii recomandate pentru 2010, enumerate de MarketingCharts.com, se numără bloggingul, reţelele sociale Twitter, Facebook şi LinkedIn, video marketingul, PR-ul online, link buildingul, e-mail marketingul şi web designul.

De reţinut, trei din zece strategii recomandate sunt în strânsă legătură. Folosite împreună, PPC, SEO şi atenţia sporită pe cuvintele-cheie pot aduce rezultate peste orice aşteptări.

Furnizat de catre Etarget Romania