Cercetatorii israelieni: Orice laptop va functiona sute de ore cu noua baterie verde

Cercetatorii israelieni: Orice laptop va functiona sute de ore cu noua baterie verde

O echipa de oameni de stiinta din Israel lucreaza la un proiect stiintific prin care spera sa obtina o baterie ecologica ce ar ajuta un laptop sa functioneze timp de sute de ore, anunta Ecofriend.


Noua baterie, aflata deocamdata in stadiul de prototip, a fost creata de profesorul Yair Ein-Eli la Technion, Institutul Israelian de Stiinta. Aceata poate alimenta un laptop, de exemplu, timp de sute de ore de la o sursa abundenta si nepoluatoare.

Bateria functioneaza pe baza de silicon si este testata acum de echipa de cercetatori in dispozitive electrice mai mici precum aparate auditive, pentru ca mai tarziu aceasta tehnologie sa fie folosita pentru alimentarea laptopurilor.


Intr-un test de 600 de ore, bateria a folosit doar 10% din energia sa, acest lucru insemnand ca incarcata total, aceasta poate fi folosita timp de 6.000 de ore.

Cercetatorii sunt de parere ca aceasta tehnologie va putea fi folosita pentru dispozitive mici in cativa ani iar peste 10 ani va putea fi comercializata si pentru laptopuri.


Sursa: TehnoPOL