Cele mai bune produse IT (Laptop, Camere video, Placi de baza, SmartPhone, Monitoare si altele)

Castigatorii CHIP Produsul Anului 2009 - Cele mai bune produse IT (Laptop, Camere video, Placi de baza, SmartPhone, Monitoare si altele)

Produsele IT&C de top ale anului 2009 au fost răsplătite, şi anul acesta conform tradiţiei, în cadrul galei CHIP Produsul Anului.

Ca în fiecare an, am dorit să aflăm care sunt cele mai bune produse IT&C de pe piaţa românească, în opinia cititorilor revistei CHIP care au votat ceea ce v-a plăcut cel mai mult din lista de produse prezentate în paginile revistei, în funcţie de criteriile pe care l-au considerat relevante.


Produsele de top ale anului 2009 au fost răsplătite, şi anul acesta conform tradiţiei, în cadrul galei CHIP Produsul Anului. Ca în fiecare an, am dorit să aflăm care sunt cele mai bune produse IT&C de pe piaţa românească, în opinia cititorilor revistei CHIP care au votat ceea ce v-a plăcut cel mai mult din lista de produse prezentate în paginile revistei, în funcţie de criteriile pe care l-au considerat relevante.

Ajuns la ediţie aniversară, a zecea, manifestarea a avut loc joi, 10 decembrie, în cadrul unei gale găzduită de hotelul Phoenicia Grand Hotel Bucureşti.

Premiile CHIP Produsul Anului sunt unele dintre cele mai apreciate în piaţă pentru că sunt decernate nu de cei redactorii revistei, ci de miile de cititori. Tocmai de aceasta, nu putem fi acuzaţi că am favoriza vreunul dintre producători sau distribuitori - indiferent de numele de pe eticheta produsului, acesta a fost testat, notat şi analizat imparţial de fiecare dată, iar „nota” finală a fost dată de utilizatori.

Faptul că nume de producători sau mărci ale unor produse revin, în ultimii ani, pe podiumul de premiere este un semn că utilizatorii de produse IT&C şi-au format un standard de referinţă în acest domeniu.

În aceste condiţii, vrem să credem că rezultatele tradiţionalului concurs al revistei CHIP contează la fel de mult pentru toţi cei implicaţi în sectorul românesc de IT&C – atât pentru producători şi comercianţi, cât şi pentru cititorii revistei noastre şi pentru cei care cumpără produsele din magazine.

Vă reamintim că la baza aprecierii unui produs au stat opt motive importante: producător/brand cunoscut; raport bun preţ/performanţă; service de calitate; uşurinţă în utilizare; tehnologie de vârf; calitate foarte bună; imagine bună despre producător/brand şi rezultate bune la teste.

Cititorii revistei au putut vota atât online, pe site-ul www.chip.ro/pa2009, cât şi pe formularele tipărite, apărute în ediţia CHIP noiembrie 2009.

Iată care sunt, în continuare, câştigătorii anului 2009:

Cele mai bune - Camere foto
Se pare că Nikon este un „abonat” permanent al acestei categorii - dacă în urmă cu doi ani se situa pe locul secund, iar anul trecut îşi surclasa adversarii cu excelentul Coolpix P80, în 2009 coroniţa de învingător i-a revenit lui D 90, care a reuşit să se claseze pe primul loc în preferinţele cititorilor noştri. Poziţiile următoare în topul preferinţelor au revenit profesionalelor Panasonic Lumix G1 şi Canon Digital IXUS 100IS.

Cele mai bune - Netbook
La nou-introdusa categorie Netbook-uri, câştigătorul a fost „vedeta” ASUS Eee PC 1002HA, dar bătălia a fost destul de strânsă cu Lenovo IdeaPad S10e şi Acer Aspire One 751.

Cele mai bune - Notebook business
În materie de business, preferinţele cititorilor CHIP s-au îndreptat spre Apple MacBook Air A1304, care a câştigat cu mai puţin de două procente în faţa lui Sony Vaio TT11XN, urmat apoi de Dell Studio XPS 13.

Cele mai bune - Notebook multimedia
Produsele Mac au fost apreciate şi de amatorii de multimedia, însă laurii la categoria noteook-urilor dedicate acestui segment au fost cuceriţi de Toshiba Qosmio X300, care a primit cu 10% mai multe voturi decât Apple MacBook Pro 17 şi cu 15% mai multe decât SONY VAIO FW31ZJ.

Cele mai bune - Monitoare
Tot un abonat la locul întâi (poziţie adjudecată în ultimii trei ani) este şi câştigătorul secţiunii „Monitoare”, Samsung SyncMaster, de data aceasta cu modelul 2233RZ.

Cele mai bune - Plăci de bază
Situaţia se repetă şi în cazul Asus, câştigător constant în materie de plăci de bază, modelul MAXIMUS III FORMULA fiind, în acest sens, demnul urmaş al lui Rampage Extreme (câştigător 2008) şi Striker Extreme (2009) – ceea ce dovedeşte faptul că producătorul a reuşit să îşi atragă, de-a lungul anilor, un număr mare de fani.

Cele mai bune - Plăci grafice
În materie de plăci grafice, cititorii au dat voturi pentru Gigabyte Radeon, dar cele mai multe opţiuni s-au îndreptat, anul acesta, înspre HIS Radeon HD5870 1GB, pe locul trei clasându-se ZOTAC GTX 295.

Cele mai bune - Routere wireless
La această categorie, D-Link are aceiaşi admiratori constanţi, care au apreciat ineditul model all in-one DIR-685 - 38% din opţiunile cititorilor, care au apreciat însă şi Linksys Dual-N Band WRT610N-EU sau ASUS RT-N16.

Cele mai bune - Imprimante multifuncţionale
Tot o nouă categorie este şi cea a imprimantelor multifuncţionale, câştigată de HP Photosmart Premium TouchSmart, urmată de Canon Pixma MP630 şi de HP Officejet 6500 – cele trei beneficiind de voturile a circa 70% dintre cititori.

Cele mai bune - Smartphone
Pe segmentul dispozitivelor inteligente de comunicare, cei mai mulţi dintre cititori au dat girul celui mai „trendy” smartphone al ultimilor doi ani, iPhone, cu modelul 3GS, urmat de Nokia E71 şi de HTC Diamond2.

Cele mai bune - Suite de securitate
În final, în materie de suite de securitate, preferinţele publicului CHIP s-au orientat înspre software-urile Kaspersky, Internet Security 2010 devansând produsele concurente Bitdefender Internet Security 2010 şi Bitdefender Internet Security 2010.

Comunicat de presa, vezi detalii