World Quality Day / Ziua Mondiala a Calitatii

World Quality Day / Ziua Mondiala a Calitatii

Ziua Mondiala a Calitatii a fost introdusa de Organizatia Natiunilor Unite in 1989, avand ca scop cresterea gradului de constientizare la nivel mondial a contributiei importante pe care o are Calitatea la cresterea si dezvoltarea durabila a unei organizatii, chiar a intregii societati.

In fiecare an, in a doua zi de joi a lunii noiembrie, se celebreaza ”Ziua Mondiala a Calitatii”.

Tot in acelasi sens, Organizatia Europeana pentru Calitate (EOQ) a declarat ”Saptamana Europeana a Calitatii”, in luna noiembrie, in cursul saptamanii care include a doua zi de joi (Ziua Mondiala a Calitatii).

Deci, Astazi, 12 noiembrie 2009 este ”Ziua Mondiala a Calitatii”, iar saptamana 09 noiembrie – 15 noiembrie 2009 este ”Saptamana Europeana a Calitatii”.

Sloganul propus in acest an de EOQ este ”Quality makes the difference” (”Calitatea face diferenta”).

Scopul Zilei Mondiale a Calitatii este de a promova constientizarea calitatii la nivel mondial si de a incuraja cresterea durabila si prosperitatea economica a tuturor organizatiilor, indiferent de marimea acestora sau domeniul lor de activitate.
Tinand cont de noile tendinte ale economiei globale, in care succesul depinde de calitate, inovare si durabilitate, Ziua Mondiala a Calitatii este o excelenta ocazie pentru fiecare dintre noi, de a consolida aceste obiective ca baza a organizatiei noastre si de a ne concentra pe importanta calitatii.

De ce este importanta Calitatea ?
Managementul Calitatii reprezinta o abordare globala la nivelul unei organizatii pentru a intelege cu precizie necesitatile clientilor sai si a furniza in mod constant, la timp şi cu pierderi minime pentru societate, solutiile optime in cadrul unui buget stabilit.


Termenul ”Calitate” este peste tot, in toate aspectele vietii.

Cu toate acestea, pentru orice organizatie, implementarea Calitatii, a principiilor managementului calitatii, a unui sistem de management al calitatii, este o conditie prealabila pentru crearea unei afaceri durabile.

Mai multe informatii despre Sistemele de Management si Avantajele ISO gasiti pe site-ul nostru www.iso-management.ro.