Global Entrepreneurship Week

Global Entrepreneurship Week, cea mai mare miscare pentru antreprenoriat din lume, la a doua editie in Romania

Va invitam la conferinta de presa care va lansa editia 2009 a Saptamanii Globale a Antreprenoriatului in Romania (Global Entrepreneurship Week - GEW), duminica, 15 noiembrie, ora 11.30, la Galeria Dalles R’evolution (Bd. Nicolae Balcescu nr.18, intrarea prin Libraria Dalles).


Vor fi prezenti reprezentantii gazdelor GEW 2009, GEA Strategy & Consulting si Junior Achievement Romania si ai co-organizatorului, Fundatia Gentica.

GEW 2009 se va desfasura in perioada 16 – 22 noiembrie si va propune evenimente dedicate incurajarii spiritului de initiativa, responsabilitatii si creativitatii in randul tinerilor. Timp de sapte zile, acestia vor avea ocazia sa experimenteze antreprenoriatul sub cele mai diferite forme: intalniri si discutii cu personalitati ale mediului de afaceri local si international, competitii, ateliere, dezbateri, targuri, lansari de noi programe.

Participantii vor avea ocazia sa exploreze, printre altele, ce presupune lansarea propriei afaceri, ce responsabilitati implica statutul de antreprenor fata de angajati si fata de comunitatea in care isi dezvolta activitatea, cum pot avea succes pe piata proiectele sociale, culturale sau educationale, cum pot valorifica oportunitatile de cariera in mediul privat, ce schimbari in tendintele si practicile de afaceri a adus criza financiara, care este rolul administratiei publice, al sectorului privat si societatii civile in promovarea antreprenoriatului.

Organizand Global Entrepreneurship Week, Romania se alatura unei comunitati de aproape 80 de tari de pe toate continentele, considerata cea mai mare miscare globala pentru antreprenoriat. Pentru milioane de tineri din lume, GEW inseamna acces la experti si oameni de afaceri de prestigiu, la cele mai noi resurse, schimburi de experienta si idei.

Conferinta de presa ne va da ocazia sa discutam despre evenimentele si noutatile propuse pentru acest an, despre implicarea specialistilor, companiilor, asociatiilor si institutiilor care au ales sa fie partenerii proiectului, despre perspectivele GEW in Romania.

Initiata de Fundatia Kaufmann si Make Your Mark (Marea Britanie), Global Entrepreneurship Week este o saptamana-eveniment la nivel mondial care reuneste elevi, studenti, profesori, antreprenori, angajati, lideri din comunitatea de afaceri si din cea guvernamentala, pentru a forma retele sociale si a oferi surse de inspiratie. Prima editie a GEW in Romania a fost gazduita, in noiembrie 2008, de Junior Achievement, GEA Strategy & Consulting si Fundatia Gentica.

Între 16 – 22 Noiembrie 2009, milioane de tineri din peste 70 de tari vor lua parte la activitati ce le vor dezvolta spiritul antreprenorial, capacitatea de inovare si creativitatea, in jurul celor mai importante problemele ale societatii, de la combaterea poluarii pana la schimbarile climatice.

Conceptul s-a extins la nivel global datorita impactului semnificativ de care se bucura atat in randul tinerilor interesati sa se implice in proiecte antreprenoriale cat si in randul profesionistilor si universitarilor dornici sa isi impartaseasca experienta si cunostintele pentru a contribui la cresterea calitatii mediului de afaceri din tara lor.

Comunicat de presa furnizat de catre Ada Lungu