World Blogging Forum 2009, Romania | Ideas for a better digital world

World Blogging Forum 2009, Romania | Ideas for a better digital world

Prima editie a World Blogging Forum, eveniment premium dedicate lumii online, va avea loc in perioada 9-12 noiembrie 2009, la Bucuresti. Evenimentul este organizat de ASLS Romania, cu sprijinul Agentiei pentru Strategii Guvernamentale.


Evenimentul reuneste jurnalisti si bloggeri din 30 de tari, cu scopul de a stabili o serie de parametri ai dezvoltarii media online.

Jurnalisti online si bloggeri intens preocupati de problemele politice, economice si sociale, de drepturile omului si libertatea de exprimare se intalnesc la Bucuresti in cadrul World Blogging Forum pentru a discuta despre importanta posiblitatii de a transmite in timp real informatii legate de evolutiile pe plan mondial si de usurinta accesului informatiei la cetateni prin intermediul internetului.

Printre participantii la forum se numara si bine-cunoscutul Loic Le Meur, antreprenor de origine franceza, initiatorul renumitelor conferinte Le Web, evenimentul nr. 1 in industria de high-tech. Loic s-a declarat deosebit de incantat de initiativa ASLS de a organiza un astfel de forum. Interesat de temele de discutie, Loic, va lansa deschiderea lucrarilor forumului, pe data de 10 noiembrie 2009 la Palatul Parlamentului.

Loic Le Meur este fondatorul si CEO Seesmic, aplicatie ce inglobeaza Facebook si Twitter si face mai usoara utilizarea acestora de catre impatimiti si oamenii care vor sa fie conectati in timp real la noutati.

Aplicatia si-a lansat de curand si versiunea in limba romana. Loic va prezenta utilitatea unor astfel de programe in construirea comunitatilor online si mentinerea unei legaturi permanente intre membrii acestora.

Programul evenimentului World Blogging Forum pe cele 4 zile precum si informatiile despre vorbitori sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului.

ASLS Romania este o organizatie de tineret care, de-a lungul celor 10 ani de activitate, s-a remarcat ca fiind unul dintre cele mai active si vizibile ONG-uri din Romania ca membru activ al societatii civile, prin informarea, indrumarea si consilierea profesionala a tinerilor si organizarea de evenimente dedicate acestor obiective.

Printre evenimentele ASLS se numara Targul de Cariere Bucuresti, Admiterea Online, Campania de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, JOBfest, Career Days sau SMILE.

Comunicat de presa