PwC: Numar scazut de fuziuni financiare

PwC: Numar scazut de fuziuni financiare - Comunicat de presa - Potrivit Pricewaterhouse

În prima jumătate a anului 2009 s-a înregistrat un volum extrem de scăzut de fuziuni şi achiziţii (M&A) în domeniul serviciilor financiare din Europa, arata cel mai recent raport al PricewaterhouseCoopers. Cu toate acestea, pe măsură ce se apropie anul 2010, se prevede o creştere a numărului de tranzacţii.


Potrivit PricewaterhouseCoopers, există premise pentru un val de fuziuni şi achiziţii pe piaţa europeană de servicii financiare
Potrivit celui mai recent raport PwC „European Financial Services M&A Insights” , în prima jumătate a anului 2009 au fost anunţate tranzacţii de numai 32 miliarde Euro, în comparaţie cu 178 miliarde Euro pentru întregul an 2008.

Spre deosebire deosebire de anul trecut, implicarea guvernelor în sectorul financiar s-a micşorat semnificativ pe parcursul anului 2009. Dacă ar fi exclusă activitatea guvernamentală, cifrele pentru fuziuni şi achiziţii în sectorul financiar european ar fi de doar 19 miliarde Euro pentru prima jumătate a lui 2009, comparativ cu 70 miliarde Euro pentru întregul an 2008.

„Restructurarea post-criză în sectorul serviciilor financiare europene ar putea aduce o creştere a numărului de tranzacţii făcute de fondurile de investiţii de private equity în acest sector.

Un număr tot mai mare de firme şi-au exprimat interesul pentru acest sector – atât în domeniul intermedierilor şi serviciilor cât şi în afacerile care presupun preluarea riscurilor de investiţie”, a declarat Radu Stoicoviciu, Partener, Servicii de Consultanţă, PricewaterhouseCoopers România.

Comunicat de presa furnizat de Mihnea Anastasiu