Professioanl editor pe social media la BBC

BBC News are pentru prima data un editor pe social media

BBC News s-a alaturat companiilor de media care au editori specializati pentru canalele de social media, numindu-l pe Alex Gubbay in functia de responsabil pentru proiectele de comunicare de pe aceste platforme, informeaza un comunicat al radiodifuzorului.


Oficialii BBC au spus ca noua pozitie, sustinuta prin reorganizarea prioritatilor financiare, a fost initial proiectata ca un job pe termen limitat - 12 luni - cu scopul de a integra continutul BBC in peisajul social media.

Numirea lui Gubbay a fost facuta dupa ce si alte grupuri media, precum The New York Times, au deschis pozitii de editori pe social media. Noul editor pentru social media al BBC News isi va incepe activitatea in ianuarie 2010.

Dintre atributiile lui Gubbay fac parte coordonarea corespondentilor si reporterilor care folosesc social media, dezvoltarea de bune practici in domeniu si partajarea lor cu BBC Journalism.

In plus, el va administra si centrul UGC (User Generated Content) din cadrul BBC Newswire, va coordona adunarea de informatii de calitate din acest tip de continuturi si va dezbate si comenta efectiv informatii pe toate platformele Newsroom. Acest centru este o parte centrala a BBC News, generand material care poate fi utilizat in stiri de tipul celor referitoare la protestele din Iran, violentele din China si altele.

Alex Gubbay va avea misiunea sa ajute si la dezvoltarea de noi modalitati pentru ca audienta sa isi poata spune opiniile referitor la subiectele acoperite de BBC News si va trebui si sa se asigure ca va fi dezvoltata tehnologia necesara sustinerii operatiunilor social media si UGC in cadrul BBC Journalism.

Sursa: Tehnopol