America de Nord şi China găzduiesc peste jumătate din website-urile infectate la nivel global

America de Nord şi China găzduiesc peste jumătate din website-urile infectate la nivel global

Canada se situează pe primul loc în găzduirea de URL-uri infectate, cu un procent de 21% din totalul site-urilor de acest fel din întreaga lume, urmată de Statele Unite ale Americii (16%) şi China (15%), informează un studiu realizat de experţii Kaspersky Lab pe durata lunii septembrie 2009.


Cu toate acestea, ierarhia se schimbă atunci când ne referim la primele trei ţări ale căror site-uri răspândesc malware. China urcă pe primul loc, cu un procent de 26%, urmată de SUA cu 18% şi Rusia, cu 12%.

Almanahul realizat de experţii Kaspersky Lab a fost creat la cererea utilizatorilor şi ilustrează schematic cele mai importante date referitoare la răspândirea programelor malware în momentul de faţă”, spune Costin Raiu, Chief Security Expert, Kaspersky Lab.

De exemplu, aici regăsim informaţia conform căreia cele mai răspândite vulnerabilităţi în luna iulie pe computerele utilizatorilor au fost cele din Adobe Flash Player 9 şi 10. Aceste date sunt foarte utile pentru a observa tendinţele cibercriminalităţii la diferite intervale de timp”, completează Raiu.

În acelaşi raport, cel mai răspândit program malware care exploatează una sau mai multe vulnerabilităţi a fost identificat ca fiind Exploit.JS.DirektShow care, în combinaţie cu Exploit.Win32.DirektShow, atacă o vulnerabilitate critică în Internet Explorer 6.0 şi 7.0. Conform datelor disponibile, această vulnerabilitate este foarte răspândită la nivel global.

Toate aceste informaţii oferă şi indicii referitoare la lipsa implicării utilizatorilor în protejarea PC-urilor sau răspândirea largă a sistemelor de operare pirat, care nu permit actualizările Microsoft cu cele mai noi patch-uri de securitate.

Comunicat de presa - pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.viruslist.com