Orange si Vodafone vor sa testeze 3G in banda de frecvente pentru generatia a doua

Orange si Vodafone vor sa testeze 3G in banda de frecvente pentru generatia a doua

Orange Romania si Vodafone Romania vor continua sa investeasca in reteaua 3G si vor testa aceste servicii si in banda de frecvente radio de 900 MHz, folosita pentru servicii de generatia a doua, dupa ce ANCOM va publica o decizie in acest sens.


"Avem deja pregatite doua locatii unde vom face testele respective. Dupa ce autoritatea de reglementare va publica decizia privind armonizarea utilizarii benzilor de frecvente radio, Orange Romania va incepe testarea serviciilor 3G (comunicatii din generatia a treia - n.r.) in banda de frecvente de 900 MHz", a declarat, marti, directorul de marketing al operatorului, Dorin Odiatiu, prezent la un eveniment organizat de revista "Comunic@tii mobile".

Prezent la eveniment, directorul de strategie comerciala Vodafone Romania, Valentin Stefan, a spus ca operatorul este interesat sa testeze servicii 3G in banda de frecvente de 900 MHz, fara a da insa mai multe detalii.

La randul sau, Gabriel Ionita, director in cadrul Cosmote Romania, a spus ca prioritatea operatorului este integrarea operatiunilor Telemobil si utilizarea licentei 3G pe care acesta din urma o detine.

Sursa: Tehnopol