iPhone este cel mai bun telefon mobil din lume

iPhone este cel mai profitabil telefon mobil din lume

Vânzările de iPhone au adus companiei Apple în al treilea trimestru un profit operaţional de 1,6 miliarde de dolari, faţă de numai 1,1 miliarde de dolari în cazul Nokia.


Apple a devenit pentru prima oară cel mai profitabil producător de telefoane din lume, în urma succesului înregistrat de iPhone, depăşind grupul concurent Nokia, care deţine supremaţia la numărul de unităţi vândute, arată un raport al Strategy Analytics, citat de Bloomberg.

Apple a înregistrat în al treilea trimestru din vânzările iPhone un profit operaţional de 1.6 miliarde dolari, în timp ce Nokia a afişat un profit de 1,1 miliarde dolari în cadrul diviziei de telefoane mobile, precizează analiştii Neil Mawston şi Alex Spektor în cadrul raportului.

Nokia încearcă să se menţină pe prima poziţie pe piaţa telefoanelor mobile de ultimă generaţie, în contextul concurenţei din ce în ce mai puternice din partea companiilor Apple, Research in Motion (producătorul aparatelor BlackBerry) şi Motorola, cu modelele Droid.

„Marja de profit înregistrată de Nokia în divizia de telefoane mobile a scăzut în 2009, în timpul crizei financiare mondiale. Credem că Statele Unite, unde Nokia are o cotă de piaţă mai mică decât Apple, reprezintă cheia pentru revenirea Nokia în 2010“
... a subliniat Mawston.

Telefoanele iPhone sunt disponibile în circa 80 de ţări şi au început să fie comercializate luna trecută în China, cea mai mare piaţă pentru Nokia din punctul de vedere al veniturilor.

Continua review-ul telefonului iPhone