ARBOsocial & hi5.com

ARBOsocial & hi5.com

ARBOinteractive, cea mai mare regie de media online din România, lansează astăzi ARBOsocial, departament specializat în comunicarea în social media.


Scopul nou înfiinţatului departament ARBOsocial este acela de a ajuta marketerii să fructifice oportunităţile de comunicare oferite de hi5.com în România.

„Obiectivul nostru este să oferim agențiilor și marketerilor uneltele potrivite pentru a exploata la maximum potențialul social media, cum ar fi crearea de profile, utilizarea componentelor virale, gestionarea comunității ce se formează în jurul brandului, precum și display advertising targetat pe vârstă și sex”, a declarat Dan Huțanu, Manager ARBOsocial.

Conform statisticilor SATI, peste 80% din românii între 14 si 24 de ani sunt activi pe hi5.com. Astfel hi5.com a avut 4,22 milioane de vizitatori în cursul lunii octombrie şi peste două miliarde de afişări în aceeaşi perioadă de referinţă. De asemenea, pe hi5 pot fi atinși peste jumătate de milion de români între 24-35 de ani, cu o eficiență maximă datorită posibilităților de targetare precise.

Mai mult decat atât, comunitatea este într-o creștere semnificativă, în octombrie înregistrându-se cu 155 400 mai mulți utilizatori decat în septembrie.

„Social media este în prezent un fenomen extraordinar, care a depășit stadiul de modă și a ajuns o componentă de bază a vieții tinerilor, și nu numai, atât pe plan mondial cât și în România. Datorită faptului că eficiența comunicării cu targetul este maximă atunci când se folosesc metode diferite de cele tradiționale și anume percepute de utilizatori ca „prietenoase”, neintruzive, încadrate în context, marketingul pe rețele sociale este încă la început. Astfel, marketerii au o oportunitate deosebită de a-și promova brandurile sau produsele lor într-un mediu neaglomerat încă de reclame. Acesta a fost unul dintre principalele argumente care au determinat crearea și lansarea ARBOsocial. ” declară Călin Rotăruș, Managing Director ARBOinteractive.

Invitatul special al lansării noului departament ARBOinteractive este dl.Ramu Yalamanchi, Chief Product Officer (CPO) și fondator al hi5.com, unul dintre pionierii social media în lume, care s-a declarat încântat de succesul hi5.com în România.
„Utilizatorii hi5.com din România constituie un grup activ, plin de viaţă, în cadrul audienţei noastre globale care îşi arată creativitatea, deschiderea şi unitatea în modul în care folosesc serviciul. Sunt încântat să fiu alături de Călin și Dan şi întreaga echipă şi să îi susţin la lansarea ARBOsocial.

Sunt convins că acest departament nou-înființat va avea o contribuție importantă la dezvoltarea acestui tip de comunicare ca suport pentru publicitate în România” a declarat Ramu Yalamanchi, fondator și CPO al hi5.com.

Despre ARBOinteractive
ARBOinteractive este prezent de peste 8 ani pe piața online din România, inițial ca departament al ARBOmedia iar din mai 2008 ca și companie separată. În septembrie 2008, compania a fost preluată de Goldbach Media, companie prezentă în Elveția, Austria, Croația și Slovenia.

ARBOinteractive România gestionează în prezent spațiul publicitar al peste 150 de site-uri, printre care și hi5.com.

Despre hi5.com
Fondată în 2003, reţeaua socială hi5.com este printre 20 cele mai mari website-uri din întreaga lume şi una din destinaţiile online preferate specializate în socializare şi entertainment.

Combinând o platformă socială robustă cu un conţinut premium şi jocuri interactive, h5 oferă o experienţă extraordinară milioanelor de utilizatori din întreaga lume. Disponibil în 50 de limbi, site-ul oferă jocuri localizate, bunuri virtuale şi alte tipuri de conţinut ce poate fi monetizat cu ajutorul monedelor hi5 (hi5 Coins), valuta virtuală disponibilă pentru 60 de tipuri de plăţi din 30 de valute naţionale.

La sfârşitul lunii octombrie 2009, SATI a făcut publice cifrele de trafic al hi5.com care au confirmat că reţeaua socială este website-ul cu cel mai mare număr de vizitatori unici din România. De asemenea, hi5.com este lider de piaţă în 26 de ţări de pe patru continente.

Poze de la eveniment









Who’s Who la conferinţa ARBOsocial

Ramu Yalamanchi este fondatorul și CPO (Chief Product Officer) al hi5 Networks, Inc.
Având o audiență internațională de peste 60 de milioane de utilizatori, hi5 este una dintre cele mai mari rețele sociale din lume și se află în topul primelor 20 de site-uri din lume. După lansarea hi5 în 2003, Ramu a condus compania la profitabilitate încă din primul an de activitate și continuă să contribuie la transformarea acestei afaceri într-unul dintre brandurile de divertisment online de top.
Ramu a obținut diploma de licență în informatică de Universitatea din Illinois – Urbana, Champaign.

Calin Rotarus este managing director al ARBOinteractive din 2008. El s-a alăturat echipei ARBO în 2001 ca Online Project Manager, apoi a fost promovat Online Sales Director şi ulterior a devenit Strategy Director la ARBOmedia.
Înainte de ARBO, el a fost Sales Executive la Rokura România timp de trei ani, iar apoi, între 1996 şi 2001, a fost Video Production Manager la PM Production.
Calin Rotarus este licenţiat al Universităţii Politehnice din Bucuresti, din 1991.

Dan Hutanu este Manager ARBOsocial. El s-a alăturat echipei ARBO Interactive în 2006 ca Online Planner. Dan Huntanu a absolvit în 2008 Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice.

Cu multumiri, M.Secelean