Internet Exchange cu acoperire nationala

Internet Exchange cu acoperire nationala

Romtelecom lanseaza Balcan-IX, prima platforma distribuita de Internet Exchange cu acoperire nationala din Romania, care asigura accesul usor si rapid la solutii de interconectare neutra si servicii de transport de date.


Solutia este dedicata furnizorilor de servicii de Internet si asigura interconectarea neutra a retelelor acestora prin servicii de peering public sau interconectari private virtuale.

Clientii pot opta pentru peering public local, schimbul de trafic fiind permis intre clientii aceluiasi punct de acces, sau peering public national, cand traficul este permis intre clientii aflati in puncte de acces diferite.

Operatorii care vor deveni membri Balcan-IX pana la 1 iunie 2009 vor beneficia de servicii gratuite de peering local si colocare pentru echipamente, pana la finalul anului.

In plus, clientii care contribuie la sustinerea comunitatii Balcan-IX prin atragerea de noi membri, vor beneficia de reduceri cumulate de pana la 50% pentru serviciul de peering national.

„Lansarea platformei de Internet Exchange face parte din strategia companiei de diversificare a portofoliului de servicii si de sustinere a dezvoltarii durabile a pietei regionale de Internet, prin incurajarea schimbului liber de trafic intre furnizorii de servicii si accesul usor si diversificat la contentul gazduit de retelele IP. Detinem infrastructura si expertiza necesare pentru a dezvolta un astfel de serviciu la nivel national si pentru a asigura un nivel inalt de calitate,"

... a declarat Harm Aben, Director Executiv Transformare & Relatii Operatori.

Infrastructura Balcan-IX acopera 8 puncte de acces situate in Bucuresti (doua locatii diferite), Timisoara, Oradea, Iasi, Bacau, Galati si Constanta.

Toate punctele de acces sunt conectate intr-o topologie de inel la o capacitate de 10 Gigabit Ethernet (GE), designul flexibil permitand introducerea de noi puncte de acces si cresterea capacitatii existente, pentru a se adapta la cererile clientilor.

Clientii Balcan-IX beneficiaza de accesibilitate geografica, confidentialitatea datelor, suport tehnic 24/7 si acces la alte servicii wholesale.

Comunicat oferit de Mobile News si Romtelecom!