Facebook.com cea mai buna retea sociala pentru tinerii dependenti de internet?

Tinerii, din ce in ce mai dependenti de Facebook

Adio scrisori, invitatii scrise, ba chiar si cele telefonice! Daca in urma cu zece ani doar unii stiau ce este Internetul , astazi a devenit un lucru banal care face parte din viata a sute de mii de persoane, iar multi au devenit deja dependenti.


Daca e sa ne punem singuri diagnosticul, putem spune ca este vorba de "friendship addiction", dar daca e sa ascultam verdictul psihologilor vom afla ca este vorba de o boala, dependenta mai exact, informeaza Il Messaggero, citat de Ziare.com.

Dependenta de Internet se raspandeste cu o rapiditate uimitoare in ultimul timp. Explozia de dependenta se desfasoara in paralel cu boom-ul popularitatii de care se bucura retelele sociale ca Facebook, Twitter si altele.

In cazul in care nu rezistati mai mult de o zi fara sa intrati pe Facebook sa vedeti ce
se mai intampla pe acolo sa stiti ca sunteti deja bolnav. In cazul in care nu reusiti sa va concentrati la locul de munca in momentul in care site-ul a cazut, e timpul sa apelati la un specialist.

"Friendship addiction" se manifesta ca o boala de stomac sau de ochi. Este vorba de o dependenta asemanatoare cu cea de droguri, care provoaca bufeuri nocturne. Persoanele care sunt bolnave asteapta cu nerabdare sa petreaca o seara cu amicii pe Facebook asa cum simt nevoia dependentii sa traga pe nas o doza de cocaina.


Articol integral disponibil pe sursa: TehnoPOL, cu multumiri!