100 tineri antreprenori si oameni cu initiativa participa la prima Conferinta Nationala JCI

100 tineri antreprenori si oameni cu initiativa participa la prima Conferinta Nationala

La sfarsitul lunii octombrie, Tanara Camera de Comert da startul la un tip nou de conferinta pentru aceasta zona, unde tineri cu initiativa vor invata, vor pune la cale noi afaceri si se vor distra impreuna.

La Conferinta Nationala JCI, care se va desfasura in perioada 29 octombrie - 1 noiembrie 2009 la Iasi, sunt asteptati peste 100 de tineri antreprenori, manageri, freelanceri, persoane care sunt gata sa petreaca 3 zile dedicate dezvoltarii lor personale si profesionale.

Intr-o criza economica, din ce in ce mai discutata in ultima vreme, tineri din domenii foarte variate vor interactiona in cele 2 zile de workshopuri create special pentru ei.

Dintre participanti, enumeram:
- 18 persoane din consultanta in afaceri,
- 12 din domeniul publicitar,
- 3 din comert,
- 2 din contabilitate si audit,
- 3 din invatamant universitar,
alaturi de alti participanti din:
- imobiliare, auto, transporturi, piata de capital.

Trainerul anului 2008 (The most oustanding trainer in the world –reteaua internationala JCI), Fillipe Carrera, va sustine un training special in dimineata zilei de 30 octombrie, unde participantii vor primi provocarea de a descoperi propriul lor punct de pornire pe drumul spre succes.

Obiectivele cursului Conferinta Nationala JCI sunt de a invata utilizarea analizei SWOT ca un instrument ce va ajuta descoperirea ideilor interioare.

10 alti traineri nationali, axati pe dezvoltarea omului de afaceri, vor livra sesiuni organizate in paralel unde se vor dezbate: utilitatea instrumentului feedback care este de necontestat (Cristina Soos), crearea de oportunitati si de stimulare a leadershipului emergent (Ovidiu Gavrilovici), metode creative de rezolvarea a problemelor (Felicia Stoica), solutii la indemana pentru a iesi din tipar (Laura Birhala).

Evenimentul Conferinta Nationala JCI se anunta a fi unul de mare amploare pentru mediul de business regional. Echipa de proiect din acest an doreste ca aceasta conferinta sa fie una cu traditie in randul antreprenorilor din aceasta zona a tarii si nu numai. Pentru a imbina si utilul cu placutul, dupa incheierea sesiunilor de training, organizatorii vor avea grija ca surprizele sa se tina lant.

Astfel, cei 100 de participanti veniti din regiunea Moldovei, dar si din Cluj, Timisoara, Bucuresti, Constanta, Craiova, vor descoperi Iasiul, ascultand si dansand pe muzica cu specific local, gustand din bucate traditionale si petrecand alaturi de alti oameni cu acelasi spirit.

Alte surprize vor fi: tombole, degustare de vinuri, concurs de mancat “Poale’n brau”. Vineri, ardelenii vor tine stacheta ridicata, fiind seara dedicata lor. Marele Bal va crea o atmosfera plina de eleganta, unde cateva personalitati vor fi premiate pentru impactul pozitiv ale actiunilor lor antreprenoriale in societate. Organizatorii doresc sa mentina cat mai mult suspans si o mare parte din surprize nu sunt dezvaluite.

Conferinta Nationala JCI este un eveniment marca Junior Chamber International Iasi. In Iasi JCI a fost infiintat legal in anul 2006 ca o necesitate la realitatile economice locale. Mediul de afaceri inca slab dezvoltat a determinat necesitatea crearii unei Tinere Camere de Afaceri care sa-i sprijine pe tinerii intreprinzatori ieseni in demersul lor de a se dezvolta si afirma pe piata.

Astfel ca sub umbrela unei asociatii non-guvernamentale care exista in lume de peste 90 de ani s-a dezvoltat o retea de networking care a fost de un real folos membrilor sai.

JCI functioneaza in Romania din 2002 in Bucuresti (grupul de initiativa) si din 2003 in 7 orase din tara: Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj, Sibiu, militand pentru implicarea tinerilor in viata economica, politica si sociala a comunitatii lor.

Sursa: Comunicate de presa