Webstock Awards 2009

Webstock Awards 2009

Cea de-a doua editie Webstock Awards, prima competitie din Romania dedicata proiectelor si ideilor web 2.0, a atras peste 100 de aplicatii in decursul etapei de inscriere in concurs, derulata in perioada 3-28 august

Dintre cele 12 categorii disponibile cele mai disputate au fost Others, Publishing si Utility. Categoria Publishing a inclus proiecte ce ofera continut specializat si totodata instrumente de interactiune utilizatorilor, Utility a vizat aplicatii online sau pentru desktop, care ofera utilizatorilor diverse instrumente pentru activitatile de zi cu zi, iar Others a reunit proiecte si aplicatii inedite, ce nu au putut fi integrate in restul categoriilor disponibile.

Toate proiectele inscrise vor intra in faza de preselectie, ce va avea loc intre 1 – 5 septembrie, urmand a evaluate si notate de catre un juriu de 6 specialisti format din : Cristi Dorombach (Project Manager la Realitatea.NET, problogger piticu.ro.), Victor Kapra (consultant independent), Cristian Manafu (Partner, Evensys), Ionut Oprea (Manager, Standout), Bobby Voicu (Blogging Consultant, FTW Media) si Costin Cocioaba (Owner at reFresh.ro / IBU Project Manager PRO TV).

Etapa de preselectie va consta intr-un proces de jurizare preliminara, ce va presupune doua momente: validarea efectiva si notarea inscrierilor validate.Validarea unei lucrari se va face luand in considerare criterii precum compatibilitatea cu categoria in care a fost inscrisa si respectarea caracteristicilor de baza in web 2.0.

Ultima etapa a competitiei, jurizarea finala, se va desfasura intre 7- 15 septembrie si va desemna proiectele ce isi vor disputa podiumul in acest an. Dupa 15 septembrie, toate proiectele finaliste vor fi afisate pe pagina oficiala a evenimentului Webstock.

Decizia finala va apartine echipei de specialisti alcatuite din: Dragos Stanca (Managing Director, F5 Realitatea-Catavencu), Bogdana Butnar (Managing Director, MRM Worldwide Romania), Adrian Alexandrescu (Managing Director, Interactions), Calin Fusu (General Manager, Neogen), Vladimir Oane (CEO at uberVU / ContextVoice), Marius Pahomi (Head of MEC Interaction), Radu Ionescu (Managing Director, co-founder & shareholder, Kinecto), Catalin Tenita (CEO/Co-owner,Tree Works), Stefan Szakal (CEO, Creative Director, X3 Studios), Stephanie Jackson (Senior Director, Online Services, Vodafone Romania), Mihai Pricope (Platform Evangelist, Adobe Systems), Todi Pruteanu (Platform Strategy Manager, Microsoft Romania) si Teodor Cimpoesu (Managing Director Kaspersky Lab Romania & Bulgaria).

In procesul de jurizare finala, criteriile esentiale luate in calcul de catre membrii juriului vor fi originalitatea, designul, structura, navigabilitatea si functionalitatea, relevanta si interactivitatea si, mai ales, experienta generala oferita.

Cele mai bune 3 proiecte din cadrul celor 12 categorii de concurs vor fi premiate in cadrul unei gale speciale, ce va avea loc in seara zilei de 18 septembrie, la hotel Radisson Blu, la finalul celei de-a doua editii Webstock, cel mai interactiv eveniment local de social media, blogging si web design.

„Dorim sa marcam prin intermediul Webstock Awards 2009 o noua intalnire a dezvoltatorilor de proiecte web 2.0 din Internetul local si sa aducem totodata in prim-plan cele mai noi initiative din domeniu. Numarul mare de inscrieri din acest an vine ca o confirmare a faptului ca piata locala online se dezvolta si devine tot mai competitiva. Suntem siguri ca vom asista la o cursa stransa si ca membrii celor doua echipe de jurizare nu vor avea deloc o misiune usoara” afirma Cristian Manafu, Managing Partner, Evensys.

Webstock este un eveniment marca Evensys, organizat in parteneriat cu Vodafone si sponsorizat de Microsoft, Adobe, LG si Kaspersky Lab Romania.

Evenimentul va fi transmis live online, prin intermediul Webstock TV.
Mai multe detalii despre Webstock Awards & Webstock sunt disponibile la www.webstock.ro.

EVENSYS este companie cu 3 ani de experienta in organizarea de conferinte si seminarii proprii, acoperind 5 domenii: Marketing & Comunicare, Internet & New Media, Financiar & Investitii, Real Estate si Retail. Evenimentele organizate trateaza tematici actuale care privesc atat industria de business locala, cat si din Europa Centrala si de Est.