Recunoastere ECDL

EUPAN recunoaste ECDL

O declaratie oficiala a Institutului European al Administratiei Publice (EUPAN) a subliniat importanta pe care abilitatile IT&C o are in randul tuturor Functionarilor Publici. In comunicat s-au recunoscut de asemenea beneficiile certificarii acestor abilitati si in special avantajele si consistenta programului ECDL/ICDL in intreaga lume.


Declaratia a fost sustinuta de catre recenta investita Presedintie Ceha la nivel european si a fost aprobata in cadrul celei de a 52-a Intalniri a Directorilor Generali din Administratia Publica, care a avut loc in luna iunie la Praga.

EUPAN este o retea informala a Directorilor Generali responsabili cu Administratia Publica in cadrul statelor membre ale Uniunii Europene si Comisiei Europene. Reteaua are un impact semnificativ asupra initiativelor Administratiei Publice din fiecare tara. Aceasta declaratie recenta reprezinta un suport important pentru certificarea ECDL.

In Romania, dupa un model a numeroase tari europene, standardul ECDL a fost ales pentru programele de pregatire ale administratiei publice, prin HG 1007/2001, care a fost completata cu Ordinul Ministerului Administratiei Publice nr. 252/2003 pentru aprobarea Normelor Metodologice privind instruirea si specializarea in domeniul informaticii a functionarilor publici care prevede folosirea standardului ECDL la nivelul instruirii primare.

ECDL ROMANIA prin intermediul centrelor acreditate din toata tara continua procesul de certificare la nivel european a functionarilor publici, calificarea tuturor in vederea dobandirii abilitatilor de operare PC reprezentand un imperativ economic, social si politic.

ECDL ROMANIA

Programul ECDL (European Computer Driving Licence) se bucura de recunoastere internationala in 148 de tari si este singurul program de certificare a cunostintelor de utilizare a computerului adoptat si recunoscut simultan de Consiliul Europei, prin Comisia ESDIS-Employment and Social Dimension of the Information Society si European Community Personnel Selection Office, de UNESCO si PNUD.

In afara Europei, certificarea este cunoscuta sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

Certificarea ECDL este vendor-independent, examenele pot fi sustinute pe mai multe suite de aplicatii.

ECDL ROMANIA este Operatorul National al licentei ECDL in Romania, cu o retea de peste 400 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii accesati www.ecdl.com (sectiunea romana)