Dupa laptopuri, Nokia intra si pe piata serviciilor financiare

Dupa laptopuri, Nokia intra si pe piata serviciilor financiare

Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat ca va lansa un serviciu financiar mobil anul viitor, vizati urmand sa fie consumatorii de pe pietele emergente, cu telefon, dar fara un cont bancar, scrie agentia de presa Thomson Reuters.

Oficialii Nokia au declarat ca serviciul Nokia Money se bazeaza pe platforma mobila de plati a Obopay, o firma privata in care Nokia a investit la inceputul acestui an, si ca este in pre-zent in curs constituirea unei retele de agenti.

„Serviciile financiare mobile au oportunitati uriase de dezvoltare", a declarat Mary McDowell, director de dezvoltare in cadrul producatorului de telefoane mobile, remarcand ca exista 4 miliarde de utilizatori de telefoane mobile la nivel mondial, dar numai 1,6 miliarde de conturi bancare si 1 miliard de carduri de credit.

„Exista foarte multi oameni, in special pe pietele emergente, care detin un telefon mobil, dar nu au un cont bancar"

a adaugat McDowell.

Aceasta este cea mai recenta miscare a Nokia in sensul diversificarii operatiunilor sale, in contextul in care vanzarile de telefoane mobile la nivel mondial, care au incetinit in ultimii ani, au ajuns acum sa scada pe fondul recesiunii. Firma a anuntat de asemenea in aceasta saptamana ca va incepe sa produca laptop-uri.

Mai multe detalii aici